Biciklizz lelkesen! – Ismét lesz bringás istentisztelet Csömörön

Biciklizz lelkesen! – Ismét lesz bringás istentisztelet Csömörön

Share this content.

Forrás: Csömör Nagyközség Önkormányzata
Csömör – „Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” a jelmondata a három éve létrehozott Csömöri Bringafesztiválnak, melyet idén június 25-én, vasárnap rendeznek meg a Bulgárkertben.

A Csömöri Önkormányzat a rendezvény keretében nem csak az országos hegyikerékpár versenyt, a Mountain bike CXO Magyar Bajnokságot támogatja, hanem kiemelt célja az is, hogy az egész napos fesztivál a családok számára közös élményt adjon, s ezen keresztül is népszerűsítsék a sportos életmódot, valamint felhívják a figyelmet a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára. 

A profi versenyek és a látványos extrém kerékpár bemutatók mellett idén még nagyobb hangsúlyt kapnak a gyermekprogramok, számos szórakozási és sportolási lehetőséggel készülnek a szervezők.

Kerékpáros ügyességi pályák, amatőr versenyek, gyermekprogramok és a fesztivál zárásaként Bëlga koncert várja az oda érkezőket.

Az egész napos eseményen a hagyományokhoz híven ismét lesz evangélikus bringás istentisztelet a közeli templomkertben, melyen idén Johann Gyula helyi lelkész mellett Németh Zoltán, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának vezetője is segédkezik.

BRINGÁRA FEL!

Június 24-én szombat reggel 8 órakor indul Csömörről a BRINGÁRA FEL! kistérségi körtúra a települések vezetőinek és kerékpárosainak részvételével. Az akció keretében egyúttal az érintett települések egyre gazdagabb kerékpáros kezdeményezései is bemutatásra kerülnek.

Útvonal: Útvonal:  Csömör–Bp., Cinkota–Nagytarcsa–Bp., XVII. ker. Rákoscsaba–Pécel–Isaszeg–Gödöllő–Szada–Mogyoród–Kerepes– Kistarcsa–Csömör (kb. 68 km). 

A 11 települést érintő túrán minden megállónál a helyi polgármesterek, önkormányzati vezetők és bringás csoportok fogadják az odaérkezőket, akikhez csatlakozva bringáznak tovább a következő állomásra. A csömöri csapatot Fábri István polgármester vezeti majd. 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!