áldás

A kistarcsai kórházban is megtartották a betegek világnapját

Kistarcsa – Különleges ünneppé alakult a betegek világnapja a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban: Covid-járvány idején ökumenikus szolgálattal hirdették a szolgálattevők Jézus Krisztust a betegek és ápolóik között. Az immár 29. alkalommal megélt világnap ugyan római katolikus kezdeményezéssel indult el 1992-ben (II. János Pál pápa rendelte el a Lourdes-i Szűzanya liturgikus emléknapján ünneplését), az üzenetében mégis egyetemes keresztyéni értékeket képvisel. A testileg-lelkileg megterhelt beteg embert segíti terheinek elhordozásában, Isten kegyelmének, ajándékainak hirdetésével.

Áldást kívánni egymásnak – Találkozás Varga Gyöngyi evangélikus lelkésszel

„Az ünnepek tesznek minket fölfelé tekintő emberré. Emberségünk nagy kudarca, hogy a karácsony előtti időt, a lélek ráfutását az ünnepre, üzleti tülekedéssé rontja ez a fogyasztásra sarkalló világ. És már elkezdik októberben…”

Kérjünk áldást házasságunkra!

Szombathely – Házasságkötésének 25. évfordulóját ünnepelte Gregersen-Labossa György szombathelyi leköszönő parókus lelkész és felesége, Gregersen-Labossa Ágnes. 25 éves házasságuk szövetségére a vasárnapi istentiszteleten kérték Isten áldását. Biztatják a házaspárokat, hogy a jubileumok alkalmával adjanak hálát a gyülekezetük közösségében a közös életútért.

Megáldották a Rádió Szarvas új stúdióját

Szarvas – Új helyre költözött a Rádió Szarvas stúdiója, a SZÁT Irodaház 3. emeletére, a Körös Tv Stúdiója mellé. Ez alkalomból Sipos Zoltán és Lázár Zsolt tulajdonosok köszöntőt mondtak, majd Horváth Z. Olivér és Zahorecz Pál szarvasi lelkész áldották meg az épületet. Ezután a megjelenteknek bemutatták a munkatársakat és az új stúdiót is. Az új helyen az első interjút Babák Mihály polgármester adta, aki tájékoztatta a lakosságot az aktuális városi ügyekről a 105,4 Mhz-en.

Külmisszió Kenyában – Úti áldásban részesültek a testvérlátogatásra indulók

Budapest – Percekkel 13 óra után zsúfolásig telt 2020. február 15-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ökumenikus kápolnája. A piciny helyiségben az Evangélikus Külmissziói Egyesület tizenhárom önkéntese részesült személyre szóló áldásban.

Megáldották a házaspárokat Gyónon

Gyón – A Gyóni Evangélikus Gyülekezetben a házasság hetében, a házassági szövetséget megerősítő istentiszteleten Krámer György, az országos iroda igazgatója igehirdetéssel szolgált, felesége, dr. Pángyánszky Ágnes, az Evangélikus Hittudományi Egyetem gyakorlati Intézetének vezetője pedig az oltár előtti szolgálatot végezte.

Örökké hűségben – Házaspárokat áldottak meg Győrben

Győr – A házasság hete alkalmával pénteken megújító áldást kaphattak a házaspárok három felekezet, a katolikus, az evangélikus és a református lelkészétől a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szervezők ökumenikus szellemben, Valentin-napon keresztény üzenettel szerették volna népszerűsíteni a házasságot.

Isten társunkká szegődik, velünk van – Kórházkápolnával gazdagodott Keszthely

Keszthely – Február 11-én, a betegek világnapján ünnepi szentmise keretében áldotta meg Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi kórházban elkészült Via Dolorosa ökumenikus kórházkápolnát. A főpásztor után Zichy Emőke református lelkész és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész is áldást mondott.

Házasság hete: Megáldották a házaspárokat Tótkomlóson

Tótkomlós – Az elmúlt vasárnap a házasság hete kezdetén, családi istentiszteleten köszöntötték a tótkomlósi evangélikus gyülekezetben a házaspárokat. Az oltár előtt kapott áldás után mindenki kapott egy sziklára írt igét, ami jelképesen és valóságosan is erősítheti a házassági kötelékeket. „Jó a Csali'-n részt venni, mert itt sokan vagyunk, jó együtt énekelni, együtt hálát adni az Úrnak!” – írták a gyülekezet Facebook-oldalán. Következő családi istentisztelet 2020. március 15-én 10 órakor lesz a tótkomlósi evangélikus kápolnában.

Az evangélikus kistemplomban áldották meg a nemes nedűket

Békéscsaba – János-napi borszentelést tartottak a csabai evangélikus kistemplomban, vasárnap délelőtt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - áldás csatornájára