adás

Ismét jelentkezik a Hallhatóan evangélikus, az evangélikus egyház másfél órás műsora a Mária Rádió hullámhosszán

Budapest – 2021. február 15-én délután fél ötkor jelentkezik a Hallhatóan evangélikus, az evangélikus egyház másfél órás műsora a Mária Rádió hullámhosszán.

Missziók és misszionáriusok a 21. században

Budapest – Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, dr. Major Balázs a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Régészettudományi Intézetének vezetője, egyetemi docens és Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója volt a Ridikül 2020-as évada egyik epizódjának vendége. Dióssy Klári műsorvezető a misszióról kérdezte a meghívottakat.

Stúdió is lehet templommá – Tudósítás a jubileumi Püspökkenyér tévés kulisszái mögül

A Püspökkenyér című tévéműsor századik adásának felvételén az Evangélikus Élet munkatársai is jelen lehettek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap – közkeletű betűszóval MTVA – budapesti Kunigunda úti székházában. Rendkívüli, ünnepi pillanatok részesei lehettünk október végén: bő nyolc éve fut a közmédiában – először a Duna Televízióban, az utóbbi néhány esztendőben pedig az M5 kulturális csatornán – e program, amelyben három keresztény felekezet egy-egy vezetője üli körül az asztalt, időszerű, sokakat érdeklő témákról beszélgetve.

Jubileumi adáshoz érkezett a Püspökkenyér

Századik adásához érkezett a Püspökkenyér. A jubileumi műsort október 27-én, vasárnap sugározta az M5 csatorna. A műsorvezető ezúttal is Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök volt, vendégei pedig Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Steinbach József református püspök voltak.

A Föld Sója Találkozó nyitó istentisztelete a Duna Tévében

Budapest – Megtekinthető a Föld Sója Találkozó nyitó istentisztelete a nava.hu oldalán, az MTVA munkatársainak feldolgozásában. Az adás 2016. július 17-én volt látható a tévében.

Napi 24 órában szól a Kontakt Rádió – Evangélikus tartalmak is hallhatóak a 87,6 MHz hullámhosszon

Budapest – A Forrás Média Stúdió elindította a Kontakt Rádió 24 órás vallási-kulturális műsorát. A kereszténység alapvető tanításait és életvezetési tanácsait bemutató beszélgető kulturális- és irodalmi magazinok, gyermek- és családi műsorok, zenei válogatások, Bibliatanulmányok, igehirdetések, liturgikus istentiszteletek, valamint széleskörű egyházi hírek és programajánlók hallhatók az új vallási médiában.

Lélekhangoló: a Magyar Evangélikus Rádiómisszió műsora

Hétről hétre újabb erőt adó, bátorító, hitre hangoló beszélgetés, keresztyén könnyűzenével tarkítva. Célja: épülés egymás hite, bizonyságtétele által, kapcsolódási pont a nem hívőkhöz, gondolatébresztés gyülekezeti alkalmakon, kisközösségekben, lelki töltekezés közösségbe el nem jutók számára, nem hívő barátok, ismerősök Istenhez hívogatása, evangéliumi segédanyag, illusztráció.

Világ-Nézet – Kereszt és toll: Az újságírásról, a házasság hetéről és a Lunacek-jelentésről, valamint az ügynökkérdésről beszélgettek

Budapest – A Duna Televízió műsorán hétről hétre, vasárnap délelőttönként jelentkezik a Világ-Nézet című adás. A legutóbbi, 2014. február másodikán vetített, Kereszt és toll című epizódban újságírók beszélgettek. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - adás csatornájára