advent

Közel 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet 2020. évi Országos adventi pénzadománygyűjtéséhez

Budapest – 2020 adventjén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 25. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség mottóról és a „kiharapott” mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására – a gyűjtés partnereinek és a médiának köszönhetően – mintegy 600 ezren csatlakoztak a segélyszervezet célkitűzéseihez. Az adománygyűjtés eredményeit a 2021. január 29-ei sajtótájékoztatón ismertették, mely alkalommal köszönetet mondtak az összefogás minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének. Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtés eredményeit, Lehel László elnök-igazgató pedig a beérkezett adományok felhasználási tervét részletezte.

Gőzmozdonnyal karácsonyig (Jn 1,1–13)

Ádventnek olyannak kellene lennie, mint egy gőzmozdony. Ele­gáns, lassú, korszerűtlen, de a lényegét tekintve a célját betölti. Ha ádvent napjait állomásoknak tekintjük, akkor karácsonykor joggal mondhatjuk ki: végállomás, kérem, szálljunk le a vonatról! Megérkeztünk. Vége az utazásnak, és bármilyen szép volt is a táj, és hangulatos a beszélgetés a vagonokban, el kell most engedni, s csomagjainkkal, bőröndjeinkkel együtt leszállva fel kell venni az új hely ritmusát.

Napi ige: „Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus!”

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet elmélkedéseit. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Adventi naptár – 2020: Szenteste

2020-ban igazi kis adventi naptárt adunk olvasóink elé. Minden nap imádságokkal, igékkel, versekkel készülünk karácsonyra. Fontos a lelki felkészülés különösen ezekben a nehéz napokban, hetekben, amikor kegyetlen járvány sújtja az emberiséget. Jézus Krisztus azonban azért született erre a világra, hogy nekünk menedéket, váltságot és új életet adjon. Isten velünk van!

Mindenek ellenére: öröm

Mesterházy Balázs evangélikus lelkész gondolatait osztjuk meg.

Adventi naptár – 2020: Advent utolsó napja

2020-ban igazi kis adventi naptárt adunk olvasóink elé. Minden nap imádságokkal, igékkel, versekkel készülünk karácsonyra. Fontos a lelki felkészülés különösen ezekben a nehéz napokban, hetekben, amikor kegyetlen járvány sújtja az emberiséget. Jézus Krisztus azonban azért született erre a világra, hogy nekünk menedéket, váltságot és új életet adjon. Isten velünk van!

Karácsonyi ajándék Bonyhádról

Bonyhád – A bonyhádi evangélikus gyülekezetből és gimnáziumból pár család úgy gondolta, hogy ha már elmaradt sok ünnepi alkalom, megajándékozza a híveket egy karácsonyi műsorral.

Adventi üzenet – Pőcze István

Az Evangélikus.hu a MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztályával együttműködve Adventi üzenet című, hetente jelentkező sorozatában országhatárainkon túl élő evangélikus lelkészeket szólít meg. Dr. Pőcze István, a Svédországi Magyar Protestáns Egyházközség evangélikus lelkésze advent negyedik hetének üzenetéről, valamint a gyülekezetéről is beszél.

Nelli és József adventje

Szentendre – Papp Kornélia és Kertész József a szentendrei evangélikus gyülekezet tagjai. Évek óta ők készítették el a város főterére a betlehemest, és az óvodásokkal az adventi vasárnapokon népi játékokkal ünnepeltek. A pandémia miatt ezt most nem tehették meg, így otthonukban hétről hétre gyertyagyújtással idézték fel a adventi, és karácsonyi népszokásokat.

Hogyan készül egy püspök az idei karácsonyra? (podcast)

Miközben az év utolsó két hetében lelassul a világ, bezárnak az üzletek, és mindenki otthon, a családjával igyekszik tölteni az ünnepeket, a lelkészeknek ez az időszak jelenti a legtöbb feladatot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - advent csatornájára