Antje Jackelen

Interjú Antje Jackelén svéd érsekkel

Budapest – Antje Jackelén, a Svéd Egyház érseke nemrégiben járt Magyarországon. A Lutheránus Világszövetség észak-európai régióért felelős alelnökével az Index.hu-nak Laborczi Dóra készített interjút.

Hazánkban járt Antje Jackelén svéd érsek

Budapest – A budapesti Svéd Nagykövetség meghívására hazánkba érkezett a Svéd Evangélikus Egyház érseke, Antje Jackelén. Érkezésének napján, 2019. március 29-én a Magyarországi Evangélikus Egyház vendégeként ellátogatott az Evangélikus Országos Múzeumba, ahol Fabiny Tamás elnök-püspök vezetésével megtekintette a tárlatot és annak becses kincsét, Luther Márton végrendeletét.

A pápánál járt a svéd evangélikus egyház vezetője

Róma – Ferenc pápa 2015. május 4-én délelőtt dolgozószobájában fogadta a Svéd Evangélikus Egyház vezetőjét, Antje Jackelen uppsalai érsek asszonyt és kíséretét – számol be a Vatikáni Rádió.

Antje Jackelen lett az első svéd női érsek

Lund – A német származású Antje Jackelen, aki a dél-svédországi Lund püspöke, a szavazatok 55 százalékának megszerzésével nyert riválisával szemben – írta a BBC. Ezzel jelenleg ő az utolsó azok között maroknyi nőnemű püspök között, akiket az utóbbi időben Németországban, Norvégiában és az Egyesült Államokban egyházi vezetővé választottak. Forrás: bbc.co.uk
Feliratkozás RSS - Antje Jackelen csatornájára