Békéscsaba

A békéscsabai jaminai templomból közvetít istentiszteletet a tévé

Május 2-án, a húsvét ünnepe utáni 4. vasárnapon 9 órától istentiszteletet közvetít a Duna Televízió a békéscsaba-erzsébethelyi (jaminai) evangélikus templomból. Igét hirdet Nagy Zoltán esperes.

Csoda született egy hamburger árából

Békéscsaba – Nagydobrony – „Szeretet-fa” – ezzel a címmel hirdetett korábban jótékonysági akciót a békéscsabai Bonnyai Sándor. Az evangélikus férfi azt kérte, hogy aki szeretne, ajánlja fel egy hamburger árát: összesen 712 ezer 239 forint gyűlt össze, és az összeg teljes egészéből tűzifát vásárolt a kárpátaljai, nagydobronyi gyermekotthon számára, ahol hetven lány nevelkedik. Az adományozóknak köszönhetően több teherautónyi tüzelőt szerzett be, amely legalább másfél téli időszakra elegendő.

140 éve született a csabai gyümölcstermesztő

Békéscsaba – Lencsés – Mohácsy Mátyás születésének 140. évfordulójára emlékezett a Lencsési Közösségi Ház fenntartásában működő Kertbarát Kör pénteken, a Széchenyi ligetben. „140 éve, pontosan ezen a napon született Mohácsy Mátyás. A Széchenyi ligettől nem messze, az Élővíz-csatorna túlsó oldalán állt a szülői háza” – fogalmazott köszöntőjében Takács Péter.

BariLacival énekeltek az evangélikus iskola diákjai

Békéscsaba – BariLaci kiemelkedő eredménnyel, két alkalommal is fordulógyőztesként jutott tovább A DAL 2021 döntőjébe „Féltelek.” című felvételével. A zsűrit és a közönséget egyaránt lenyűgözi fantasztikus éneklésével, szívbe markoló dalával és pozitív személyiségével.

Kiszínezett archív képeken tűnnek fel a békéscsabai evangélikus templomok

Békéscsaba – Fogtunk néhány, 1915 és 1936 között készült fekete-fehér fotót, majd a MyHeritege alkalmazás segítségével színessé varázsoltuk őket. A képek Békéscsabán készültek, az eredeti felvételek a Fortepan oldaláról származnak – írták a Körös Hírcentrum oldalán.

Tizennégy kiválóság nevét őrzi majd a csabai Hírességek sétánya

Békéscsaba – Készül a leendő Munkácsy-negyedben, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a megyei könyvtár közötti területen a Hírességek sétánya, a lerakott kövekre tizennégy békéscsabai kiválóság nevét, titulusát, születési és halálozási dátumát vésik fel. – Köztük számos evangélikus híresség is fellelhető.

A budahegyvidékiek is adakoztak a békéscsabai angyaloknak

Budapest – Békéscsaba – „A budahagyvidéki evangélikus gyülekezetet semmi sem tántoríthatja el a cselekvő jóság megélésétől! Évről évre elsőként bontanak szárnyakat a határon innen és túl élő szegény gyermekekért” – írta a Karácsonyi Angyalok akció főszervezője, Bonnyai Sándor a Facebookon.

Híres békéscsabaiak sírjait újították fel

Békéscsaba – A városszépítők pályázata révén egymillió forintból tíz nyughelyet hoztak rendbe Békéscsabán, köztük számos evangélikusét is.

Az évnyitókat is befolyásolja a koronavírus Békésben

Szarvas – Békéscsaba – Már csak egy nap, és hosszú idő után újra becsengetnek, így Békés megye iskoláiban is elkezdődik a 2020/2021-es tanév. A koronavírus azonban az előző befejezéséhez hasonlóan az új kezdetét is befolyásolja, hiszen már az évnyitókat sem tartják meg hagyományos módon.

A békéscsabai evangélikus nagytemplommal is megismerkedtek a dobozi iskolások

Békéscsaba – A Dobozi Általános Iskola idei első Erzsébet-tábora nemrégiben ért véget, a program ötvözte a környezetvédelmet és az irodalmat. A gyerekek a békéscsabai evangélikus nagytemplommal is megismerkedhettek. A templomot Köveskúti Péter, a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnázium intézményvezetője mutatta be számukra.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Békéscsaba csatornájára