befogadás

Radikális vendégszeretet – Konferencián Malmöben

Malmö – A svédországi Malmöben került megrendezésre a Refugee Highway Partnership Europe 18. konferenciája, melynek az idei témája „Radical Hospitality” (azaz Radikális vendégszeretet) volt. A találkozóra 2020. február 3–7 között került sor Malmö egyik pünkösdi nagy gyülekezetében. A mintegy 250 regisztrált résztvevő több mint 30 országból érkezett a világ minden tájáról. A Református Szeretetszolgálat által Honti Irén lelkésznő is meghívást kapott erre a konferenciára. Az ő személyes gondolatait adjuk most közre.

Az EKD a menekültek védelmére hív

Berlin – A menekültek világnapja alkalmából nyilatkozatot adott ki Manfred Rekowski, a Rajna-vidéki Protestáns Egyház elnöke, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) zsinata menekültügyi bizottságának vezetője.

A velünk élő idegen

Ki a mi? Mi az ők? Ki az idegen? Pontosan tudjuk, hogy hol húzódnak a határok, hogy kik és milyenek vagyunk mi, és hogy ehhez képest kik a teljesen másmilyenek? Az idegen nem csak az, aki a kapu előtt áll és zörget. Az idegen, az idegenség köztünk, velünk és bennünk lakik.

Az idegen befogadása: vallási vezetők nyilatkozata

„A hitem azt tanítja, hogy az együttérzés, a könyörület, a szeretet és a vendégszeretet mindenkit megillet, így a hazámban született személyt, de a külföldit is, a közösségem tagját, de a jövevényt is.”

Hirtelen nagycsaládos lett a grazi katolikus püspök

Új lakói vannak a grazi püspöki hivatalnak: Wilhelm Krautwaschl püspök 9 szíriai menekültet fogadott be a püspöki hajlékba.

Oltalmába vette az Oltalom – A nyíregyházi intézmény befogadta a beteg hajléktalant

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrének közbenjárására helyeztek el az Oltalon Szeretetszolgálatnál egy középkorú, beteg férfit, aki 2015. szeptember 16-án hagyta el a városi kórházat.

Egyházi szervezetek kérése az Egyesült Államokhoz

Genf – Az egyházak és egyházi szervezetek több szíriai menekült befogadására szólítják fel az Amerikai Egyesült Államokat.

A szíriai menekültek befogadását sürgeti az Európai Egyházak Konferenciája

Genf – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) főleg a szíriai polgárháborúval összefüggésben arra kérte az európai kormányokat, hogy engedjenek be minél több menekültet saját országukba – jelentette a Christian Today című brit lap. Forrás: MTI

Nők ökumenikus imanapja: Kolozsváron a befogadásról

Kolozsvár – „Jövevény voltam, és befogadtatok...” – Az ökumenikus világimanap francia nők által összeállított programját az idén március 1-jén a Protestáns Teológiai Intézet fogadta be Kolozsváron. Az istentiszteleti alkalomnak a teológiai intézet díszterme adott otthont. A szervezésben és előkészítésben, amelyet idén Kerékgyártó Imola evangélikus teológushallgató koordinált, részt vállaltak Kolozsvár református, evangélikus, katolikus és unitárius nőszövetségei, valamint a Protestáns Teológiai Intézet lány hallgatói is. Az interaktív és színes istentiszteletre közel száztízen gyűltek össze. Isten igéjét Kalit Eszter evangélikus gyakorló lelkész hirdette. Forrás: evangelikus.net, szöveg: Kerékgyártó Imola, fotó: Brian Johnston
Feliratkozás RSS - befogadás csatornájára