bevándorlás

Dr. Fischl Vilmos MEÖT-főtitkárt a bevándorlásról kérdezték a Ma este című műsorban

Budapest – 2018. augusztus 26-án az M1-en a Ma este című műsorban beszélgettek dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával arról, hogy a bevándorláspártiak szerint a migránsok az európaiak miatt nem tudnak beilleszkedni.

Soltész: Magyarország példát mutat az üldözött keresztények megsegítésében

Budapest – Magyarország példát mutat a nála sokkal tehetősebb országoknak az üldözött keresztények megsegítésében – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára 2018. június 11-én, hétfőn Budapesten, A vallási közösségek biztonsági helyzete egy változó világban címmel megrendezett konferencián.

A francia terrortámadásról beszélgettek dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel

Budapest – Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akiknek többsége a volt francia gyarmatokról érkezett – mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódottak, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért esetenként radikalizálódnak – tette hozzá.

Hogyan viszonyuljunk a bevándorlókhoz?

Budapest – A Szemtől szembe adásában az m1-en többek között dr. Fischl Vilmos, evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára nyilatkozott a kvótarendszerről és a bevándorlásról.

Az amerikai evangélikusok is reagáltak Trump bevándorlásellenes intézkedésére

Washington – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) elnök-püspöke, Elizabeth Eaton püspöki körlevélben reagált Donald Trump amerikai elnök bevándorlást érintő elnöki rendeletére.

Ökumenikus állásfoglalás a bevándorlást érintő elnöki rendelet kapcsán – A könyörület és a felelősségvállalás végzetes elmulasztása

Genf – Washington – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ), az Egyházak Világtanácsa (EVT) és az ACT Alliance nevű, segélyszervezeteket tömörítő szövetség állásfoglalást adott ki az Egyesült Államok elnökének bevándorlásról hozott elnöki rendelete és a rendelet menekülteket érintő hatása kapcsán.

A baj gyökerét kell megtalálni

Budapest – Magyarország szerint az illegális bevándorlásra az egyetlen megoldást az jelentheti, ha megtaláljuk a baj gyökerét – mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Soltész Miklós a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által szervezett, Migráció és szolidaritás című nemzetközi konferencián kijelentette, Európának el kell döntenie, hogy a fájdalmat csillapítja vagy megkeresi a betegség gyökerét.

Kvóta népszavazás: a magyar érdekek védelmére buzdítanak az erdélyi evangélikusok

Kolozsvár – A magyar érdekek védelme melletti kiállásra buzdít az október 2-i magyarországi kvóta népszavazáson a Románia Evangélikus-Lutheránus Egyház. A pénteken kibocsátott felhívásában az egyház emlékeztet, hogy az anyaországi referendumon a történelemben először vehetnek részt a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok.

Iszlám és Európa?

Mátrafüred-Sástó – Lehet-e aktuálpolitikai kérdésekről pártpolitikai érdekektől mentesen beszélgetni? A 11. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón valódi vallásközi párbeszéd valósult meg, amelynek résztvevői a fanatizmussal, a terrorizmussal, a párhuzamos társadalmakkal kapcsolatos kérdésekre is megkíséreltek választ találni.

Keresztyén vezetők hosszútávú megoldást sürgetnek a menekültkrízis kapcsán

München – Katolikus, ortodox, anglikán és protestáns egyházvezetők Európa és Közel-Kelet húsz országából Münchenben találkoztak október 29-én, hogy a menekülthelyzet politikai és egyházi vonatkozásairól tanácskozzanak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - bevándorlás csatornájára