Csadó Balázs

Online misszió – Avagy hogyan készülnek a igehirdetések felvételei?

Albertirsa – Az elmúlt év több szempont is rendhagyó volt az egyházak életében. A gyülekezetekben át kellett állni az online istentiszteletek közvetítésére, rögzítésére és közzétételére. Csadó Balázs irsai evangélikus lelkész egy videófilmben bemutatta, mivel is jár hétről-hétre ez.

Hangolódó #95 | Csadó Balázs

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, a rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnap eseménye felé tekintve. Mai válogatásunkat Csadó Balázs evangélikus lelkész, a M.Is.K.A. zenekar tagja készítette.

Adventi üzenet: Jöjjön el a te országod!

Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Csadó Balázs lelkész, Szélrózsa-presbiter imádságát olvashatják.

Adventi válaszok

Szügy – Három estét átölelő adventi evangelizációs sorozatot tartottak a Szügyi Evangélikus Egyházközségben. Az igehirdetési alkalmakon a sorozat központi Igéjére, Jézus Krisztus kérdésére: „Hát ti kinek mondotok engem?” (Mt 16,15) – hangzott válaszként az örömhír; az egyházközségből származó Török Anett lelkésznő, Csadó Balázs lelkész és Chikán Katalin lelkésznő szavaival.

„Az emberi értelem tervezget, de az Úr adja meg, hogy mit mondjon a nyelv” – Beiktatták Irsán Csadó Balázs lelkészt – Frissítve képekkel!

Irsa – Csadó Balázs másfél éve szolgál az irsai evangélikus gyülekezetben. A lelkészt a novemberi parókusialkalmassági vizsgálat után idén márciusban választotta meg a gyülekezet közgyűlése egyhangú szavazattallelkészévé. Iktatására 2014. április 27-én került sor az irsai templomban. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Motyovszki Mátyás

Kerékpáros- és ifjúsági találkozó volt Káván

Kva – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye ifjúságának vállalkozóbb szellemű képviselői kerékpárral, a távolabb lakók autóval gyülekeztek össze 2013. szeptember 7-én szombaton, a kávai evangélikus templomnál. Szöveg és fotó: Kustra Csaba

Színültig tele – A Szélrózsa-utótalálkozó előestéjén jártunk

Budapest – A Szélrózsa-utótalálkozó szervezői a távolról érkezettek számára már 2013. február 15-én, pénteken estétől programokat kínáltak a Rózsák terei evangélikus kollégiumban. Szöveg és fotó: Koczor Kinga
Feliratkozás RSS - Csadó Balázs csatornájára