Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola

Mérgező anyag miatt kellett kiüríteni a szőlősgyöröki evangélikus óvodát és iskolát

Szőlősgyörök – Haladéktalanul ki kellett üríteni kedden a Dél-balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola épületét, mert sokan szúrós szagot éreztek. Mint kiderült, mérgező anyag került a falu szennyvízcsatornájába. A gyerekekkel teli szőlősgyöröki épületben több helyen is érezni lehetett a szagot, sőt, a berendezések is jeleztek.

Ózongenerátort vásárolt a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola

Szőlősgyörök – A Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola örömmel adta hírül Facebook oldalán, hogy lehetőségük volt két ózongenerátort vásárolni. Mint ismeretes, az ózongenerátor egy olyan eszköz, amely ózont bocsát ki a környezetbe ózonlap segítségével, így gátolva meg a különböző baktériumok terjedését.

Tanévnyitó istentisztelet volt Szőlősgyörökön

Szőlősgyörök – Idén a kialakult vírushelyzetre tekintettel nem a balatonboglári evangélikus templomban, hanem a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola udvarán tartották a hagyományos tanévnyitó istentiszteletet. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes asszony a helyszínhez alkalmazkodva felállított oltárral megteremtette az istentisztelet hangulatát, igehirdetésével, énekléssel pedig még meg is mozgatta a gyerekeket.

Intézményvezetői pályázat – Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola

Szőlősgyörök – A Balatonboglári Evangélikus Egyházközség pályázatot hirdet a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola intézményvezetői állására. A részletek az alábbiakban olvashatóak.

Ölelés, simogatás, tánc, pacsi

Szőlősgyörök – Ölelés, simogatás, tánc, pacsi. Enélkül nem kezdődhet el tanítási nap a szőlősgyöröki Dél-balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskolában. Külföldi mintára találta ki az egyik alsós tanító néni, hogy reggel így menjenek be a terembe a kicsik. Azt mondja, a játékosság és a szeretet jól működik, egészen más így az órák hangulata.

Munkás kezek Szőlősgyörökön

„A tanítás csak információt tölt a fejekbe, de a nevelés: növel. Nem mennyiséget ad, hanem minőséget. Segít egy rózsának igazi rózsává válni. És egy gyereknek megtalálni és kibontani önmagát.” (Müller Péter)

Kerékpárosversenyen ért el második helyezést a szőlősgyöröki iskola tanulója

Szőlősgyörök – A Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola tanulója, Fritz Márton 2018. május 15–16-án Pécsen vett részt a Ki a mester 2 keréken? elnevezésű kerékpáros közlekedési verseny országos döntőjén, ahol országos II. helyezést ért el. 2018. szeptemberében Magyarországot fogja képviselni a Federation Internationale de l’Automobile (FIA) által szervezett nemzetközi döntőn.
Feliratkozás RSS - Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola csatornájára