digitalizáció

Digitalizált evangélikus kincsek

Ma már bárki kényelmesen, akár az otthoni számítógépéről olvashat számos evangélikus könyvet, folyóiratot, böngészhet fotók között. Az Evangélikus Országos Gyűjtemény régebbi és újabb digitalizálási munkáiról kérdeztük az intézmény igazgatóját, egyben a Magyar Evangélikus Digitális Tár szerkesztőjét, dr. Hubert Gabriellát.

Az egyenes beszéd találkozója lehet a jövő évi Kirchentag

Berlin – Dortmund – Digitalizáció, munka, társadalmi részvétel és Európa – ezek a következő, 2019. június 19–23. között Dortmundban megrendezésre kerülő 37. Kirchentag fő témái. 2018 nyarától kezdve tiszteletbeli grémiumok felelnek a rendezvény közel 2000 eseményéért.

Digitális témahét '17 – Reformáció és digitalizáció: Összeért a 16. és a 21. század a Líceumban

Sopron – A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum az idei esztendőben is bekapcsolódott a digitális témahét tanítási forgatagába. Ahogyan a tavalyi évben, úgy idén is a fő hangsúlyt a diákok kutatására, a teammunka fejlesztésére helyeztük. Volt azonban egy unikum is: ugyanis az idei esztendőben a Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció ötszázadik évfordulójára is megemlékezik (mellesleg az alma mater meg 460 éves lett), így a témák egyikét ebbe az irányba tereltem.
Feliratkozás RSS - digitalizáció csatornájára