dr. Cserháti Sándor

Dr. Cserháti Sándor professzor emlékezete – Interjú dr. Cserhátiné Novák Katalinnal

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség hírlevelében a viszontlátás reménységében emlékeztek egyházunk és a gyülekezet meghatározó, tisztelt és szeretett alakjára, dr. Cserháti Sándor nyugalmazott teológus professzorra, akit az Úr 2019. december 10-én, életének 90. évében váratlanul szólított magához. A Fasorban tartott gyászistentiszteleten a vigasztalás igéjét dr. Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette 1Kor 15, 20-21. versei alapján, 2020. január 11-én. Felesége, özvegye azóta is hűséges tagja gyülekezetünknek.

A feltámadás reményében – Dr. Cserháti Sándor temetése

Budapest – 2020. január 11-én a Budapest-fasori evangélikus templomban vettek búcsút dr. Cserháti Sándor evangélikus lelkésztől, nyugalmazott teológiai tanártól. A gyászistentiszteleten igét hirdetett dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, 1Kor 15, 20-21. versei alapján. A liturgiai szolgálatban dr. Bácskai Károly és Aradi György lelkészek segédkeztek.

Elhunyt dr. Cserháti Sándor evangélikus lelkész, nyugalmazott teológiai professzor

Budapest – Szomorúan tudatjuk, hogy férjem és édesapánk, dr. Cserháti Sándor tegnap, 2019. december 10-én délután elhunyt. A temetés időpontjáról később tudunk tájékoztatást adni.

„Itt az egyháznak küldetése van” – Új­ra­ na­pi­ren­den­ az ­evan­gé­li­kus­ kór­ház­ ügye

Budapest – Előterjesztés készült a kormány részére a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) egészségügyi intézményének megalapításával összefüggő intézkedésekről. A dokumentum jogalapot teremt arra, hogy 2015-ben tárgyalást kezdjen az emberi erőforrások minisztere és az evangélikus egyház elnöksége. Az előterjesztés másik lényeges eleme, hogy a 2016-os költségvetés tervezésekor a kormány az egyházi egészségügyi intézmények kiegészítő támogatásáról döntve az evangélikus intézmény működtetésének anyagi feltételeit is megnyugtatóan rendezze. A dokumentum a napokban kezdte meg közigazgatási útját, s június végére kerülhet előzetes anyag a kormány asztalára.
Feliratkozás RSS - dr. Cserháti Sándor csatornájára