dr. Kamp Salamon

KILÉPVE A CSÓNAKBÓL – Kamp Salamon a kollégiumi háztetőről, a létezés öröméről és a mesterválasztásról

Budapest – Bach h-moll miséjével turnézik a Lutheránia Ének- és Zenekar szerte a Kárpát-medencében a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából. S mert karnagya, Kamp Salamon a Magyar Bach Társaság elnöke, nem meglepő, hogy éppen a barokk kori zeneszerző egyházi kantátáit szólaltatja meg heti rendszerességgel – immár harmincadik éve a főváros központjában. A Kossuth-díjas karnagy azt ajánlja, legyen élettervünk, és ne csak a szánk íze szerint valót csemegézzük ki.

Kantátazenés istentiszteletet tartottak Kőszegen

Kőszeg – A Fóti Evangélikus Kántorképző augusztusi tanfolyamának résztvevői szolgáltak a 2017. augusztus 13-i istentiszteleten, dr. Kamp Salamon vezetésével.

A karnagy, akit mindenki szeret – Interjú dr. Kamp Salamonnal

Budapest – „Bachot hallgatva helyreáll a rend, a lélek és a Teremtő közti kapcsolat” – vallja Kamp Salamon. A Lutheránia ének- és zenekar friss Kossuth-díjas karnagyát, a Zeneakadémia professzorát gyermekkorról, mesterekről, Bachról és természetesen a most kapott elismerésről is kérdeztük.

A reformáció 500 éves öröksége: Luther, Bach és a zene

Budapest – A Magyarországi Luther Szövetség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága szervezésében jubileumi előadássorozatra kerül sor minden hónap utolsó csütörtökén a Deák téri Evangélikus Országos Múzeum előadótermében. Az első alkalommal, 2017. január 26-án dr. Kamp Salamon karnagy, egyetemi tanár, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos egyházzenei főigazgatója tartott előadást Luther, Bach és a zene címmel.

Képriport – A 27. Bach-hét záró estje

Budapest – A Deák téri evangélikus templomban huszonhetedik alkalommal rendezték meg az országosan ismert Bach-hetet. A rendezvénysorozat záróestjén az egyházközség híres kórusa, a Lutheránia énekkar adott telt házas koncertet, Kamp Salamon vezetésével.

Elkezdődött a 26. Budapesti Bach-hét

Budapest – 2015. június 1-jén a Deák téri evangélikus templomban telt házas előadással kezdődött a Budapesti Bach-hét. Az est dirigense dr. Kamp Salamon országos egyházzenei igazgató volt. Isten igéjét Gáncs Péter elnök-püspök hirdette.

Ismét előadták a Karácsonyi Oratóriumot a Deák téri evangélikus templomban

Budapest – 2014. december 21-én és 2015. január 11-én szólalt meg a zsúfolásig megtelt Deák téri evangélikus templomban Johann Sebastian Bach nagyszabású oratóriuma a teljes Karácsonyi Oratórium (BWV 248).

A Kardos Pál emlékhangversenyen a Lutheránia Ének- és Zenekar is fellépett

Budapest – 2014. november 15-én délután 5 órakor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében megrendezett Kardos Pál emlékhangversenyen a Lutheránia Ének- és Zenekar is fellépett. A XX. századi magyar evangélikus egyházzene legjelentősebb komponistájának Szokolay Sándor műveiből énekelt az együttes.

A Művészetek Palotájában lépett fel a Lutheránia énekkar és a Budapesti Vonósok

Budapest – 2014. október 25-én, szombaton a Művészetek Palotájában nagy sikerű előadásra és koncertre került sor, a Budapesti Vonósok (hangversenymester: Pilz János, művészeti vezető: Botvay Károly) és a Lutheránia énekkar közreműködésével.
Feliratkozás RSS - dr. Kamp Salamon csatornájára