együttes

Tarts meg Urunk szent igédben... – Rockra áthangszerelt korálok

Nagykanizsa – Az evangélikusok által közismert, Luther-korabeli énekeket a Korál-sziget együttes hangszerelte újra és játszotta el.

„Dicsérjétek az Urat!” – 50 éves a Hermons – Frissítve videóval!

Budapest – 1965-ben alakult meg a Hermons együttes, erre emlékeztek 50 év távlatából az egykori alapítók, az Old Hermons tagjai illetve a sokadik generációs Hermons-osok. A Budapest-Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben 2015. október 11-én már a délelőtti istentisztelet liturgiájában is felcsendültek a régi dicséretek, délután pedig a különböző felállású zenekarok zenéltek a templomban.

Felvidéki evangélikusok között a Közel

Hosszúszó – Sajógömör – Rozsnyó – Tornalja – Istentiszteleti és koncertalkalmakon szolgált 2015. június 12–14. között a szlovákiai Hosszúszón, Sajógömörben, Rozsnyón és Tornalján az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara, a Közel. A felvidéki út a Magyarországi Evangélikus Egyház határon túli szolgálatát erősítette egyházunk országos irodája gyülekezeti és missziói osztályának támogatásával.

Az Egyházzenei Bizottság honlapjára felkerültek az idei egyházzenei és orgonafelújítási pályázati kiírások

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Zenei Bizottsága pályázatot hirdet evangélikus gyülekezeti énekkarok, hangszeres együttesek és egyházzenei rendezvények pénzügyi támogatására valamint evangélikus templomi orgonák javításának, karbantartásának pénzügyi támogatására.

A Közel zenekar feldolgozta az Erős vár a mi Istenünket

Budapest – A Közel zenekar a reformáció 500. évfordulójára készülve feldolgozta az evangélikus himnuszt, az Erős vár a mi Istenünket. A fiatalos, lendületes parafrázis hatalmas sikert aratott az Evangélikus Hittudományi Egyetemen 2014. november 18-án megrendezett esperesi tanács nyitóáhítatán.

A büki gyülekezeti napon fellépett a Közel

Bük – „Esti hitvallások büki hangon” címmel gyülekezeti programsorozatot tartottak az elmúlt héten Bükön. Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, az egyes alkalmakat élőben is nyomon lehetett követni az interneten. A hét csúcspontja a 2014. október 19-én megrendezésre kerülő gyülekezeti nap volt, amelyen igét hirdetett a gyülekezet korábbi lelkésznője, Fatalin Helga, a délután folyamán pedig koncertet adott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Közel nevű zenekara. KÉPRIPORT!

M.Is.K.A.: Ne haragudj!

Budapest – A hétvégén debütált a M.Is.K.A. együttes legújabb videóklipje, amelyet a CseDo Films közreműködésével készítettek el a fiúk. Forrás: Facebook.com

Megjelent a Világfaló debütáló EP lemeze

Budapest – Megjelent a Világfaló debütáló EP-je és a dalok letölthetőek a Soundcloudról is – adta szerkesztőségünk tudtára Kovács Viktor. Szöveg: evangelikus.hu

Bemutatták a közönségnek a M.Is.K.A. CD-t – Frissítve VIDEÓVAL!

Budapest – A M.Is.K.A. együttes nemrégiben megjelent első CD-jének lemezbemutató unplugged koncertjére került sor 2013. június 6-án az Üllői úton a Luther Kiadó melletti kis tárgyalóban. Ki nem hagytuk volna a koncertet. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó:Győri András Timótheus

Zene és evangélium – Interjú Brebovszky Klára zenésszel

Budapest – A Boyzless Voice női kamaraegyüttes immáron négy éves megalakulása óta zenélésével ötvözi a popot, jazzt és a gospelt egyaránt. Az együttes tagjai 2013. május 25-én a Református Zenei Fesztiválon fog fellépni a Bakáts téri nagyszínpadon. Fellépésük előtt beszélgettünk a zenekar vezetőjével, Brebovszky Klárával. Szöveg: Galambos Ádám

Oldalak

Feliratkozás RSS - együttes csatornájára