EHE

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem várja a jelentkezőket! – Imázsfilmmel népszerűsítik a képzést

Budapest – Gregersen-Labossa György Mátyás főszereplésével, az Evangélikus Hittudományi Egyetem megbízásából készült el 2020-ban az egyetem új imázsfilmje, amellyel a lelkészi pályát szeretnék népszerűsíteni. A 2021 szeptemberében induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.

Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n

Budapest – 2017. november 29-én a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért ) ismét megtartotta hagyományos, áhítattal egybekötött bemutatkozó estjét az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában. Családias hangulatban telt az alkalom, a címének megfelelően sok énekkel és annál több önkéntessel.

Közösségben – Hívás kampány az EHÉ-n

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a lelkészi és hitoktatói életpálya népszerűsítésére kampányt indított. A nyílt napon már kézbefogható volt A Hívás a lelkészi és hittanári pályára című brosúra, amely szeretné azt bemutatni, mit jelent Isten hívását meghallani és válaszolni rá. A füzethez kapcsolódóan most egy honlap is készült, amely a www.kozossegben.hu címen a lelkészi, hitoktatói hivatásba készülőket hívja a pályára.

Megint körbefutottuk

Balatonvilágos – Akik tavaly voltak, azok már tél óta készültek. Akik idén csatlakoztak hozzánk, azok még nem egészen értették, mi is lesz ebben a jó. Merthogy racionálisan nézve nem sok értelme van – ahogyan menet közben mi is többször megkérdeztük egymástól a rekordmelegben: „Körbefutni a Balatont? Minek? Normálisak vagyunk mi?” Gyakorlatilag viszont az egyik legjobb esemény, amely hosszú időre fizikai, közösségi és lelki élményekkel tölt fel. Egészen a következő évi nevezésig...

Egy könyvbemutató margójára

Budapest – NEMek között, Társadalmi nemek sokszínű vallási megközelítésben. A Luther Kiadó legújabb könyvének bemutatóján jártunk.

Gender és teológia: egyedülálló kötetet mutattak be

Budapest – Magyar nyelven az első gender és teológia tematikájú tanulmánykötet jelent meg a Luther Kiadó gondozásában. A NEMek között – társadalmi nemek sokszínű vallási megközelítésben című kötet bemutatóján jártunk.

Könnyűzenei konferenciát tartottak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Hallottak-e már kínai Agnus Deit? Létezik-e klisé egy dicsőítésben? Van-e teológiája az e-mollnak? Mit mond a Krónikák második könyve a behangolásáról? Milyen zenei élet jellemez egy dél-amerikai evangélikus istentiszteletet? Lehet-e tangó egy gyülekezeti ének a templomban? Van-e olyan ország, ahol evangélikus istentiszteleten nem korálokat énekelnek? Létezik-e techno-istentisztelet?

Nyílt nap az Evangélikus Hittudományi Egyetemen Márton-napon

Budapest – Élményekben gazdag Márton-napot ünnepeltek az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. 2015. november 11-én ugyanis több mint hetven gimnazista érkezett az egyetem nyílt napjára, hogy közös istentiszteleten, programokon és előadásokon ismerjék meg a teológushallgatók mindennapjait. A sürgés-forgás este is folytatódott, hiszen Luther Márton névnapját az ebben az időszakban hagyományosnak számító libavacsorán ünnepelték meg a hallgatók és oktatók.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem felvételt hirdet a 2015/2016-os tanévre nappali tagozaton doktori (PhD) képzésre

Bufapest – AZ EVANGÉLIKUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM felvételt hirdet a 2015/2016-os tanévre nappali tagozaton doktori (PhD) képzésre egyetemi hittudományi, illetve vallástudományi végzettséggel rendelkezők részére.

A hittudományi egyetem zenei együttesei Irsán szolgáltak

Albertirsa – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) zenei együttesei 2014. május 11-én, Jubilate vasárnapján az irsai gyülekezetben tettek látogatást – tudta meg szerkesztőségünk Finta Gergelytől.

Oldalak

Feliratkozás RSS - EHE csatornájára