Evangélikus Hittudományi Egyetem

Sikeresen megvédte doktori értekezését Tóth Károly evangélikus lelkész

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa invitálta az érdeklődőket Tóth Károly Teológiai élet magyarországi evangélikus teológiai folyóiratokban az 1940-es években című doktori értekezésének nyilvános megvitatására, 2021. március 3-ra. A járványügyi helyzet miatt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen korlátozott létszámban élőben, valamint az online közvetítés segítségével az interneten is nyomon követhető volt az alkalom.

Sor kerül Tóth Károly doktori értekezésének nyilvános megvitatására

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghív minden érdeklődőt Tóth Károly Teológiai élet magyarországi evangélikus teológiai folyóiratokban az 1940-es években című doktori értekezésének nyilvános megvitatására 2021. március 3-án, szerdán, 11.00 órakor az Evangélikus Hittudományi Egyetem (1141-Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) 10-es számú tantermébe.

Tanárként is lelkészek – Beszélgetés az EHE lelkészi tanárképzéséről

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem több éve indította a lelkészi kar számára azt a tanári modult nyújtó kiegészítő képzését, amely az iskolalelkészi szolgálat mellett a hittanári és gyülekezeti ifjúsági munka szakmai erősítését segíti. Lázárné Skorka Katalin, Simon Réka és dr. Simon Z. Attila lelkészekkel a képzésről, az ott szerzett tapasztalatokról és azoknak a gyakorlati életben történő alkalmazásáról is beszélgettünk.

Evangélikus szakkollégisták indítanak irodalmi-beszélgetéssorozatot

Budapest – Rendhagyó irodalmi beszélgetéssorozatot indítanak a Melanchthon Evangélikus Szakkollégium hallgatói és a Kultszó Egyesület PÉNTEK13 címmel, melynek fókuszában az egyéni olvasási stratégiák tudatosítása áll, ahol a kortárssal párhuzamosan a bibliai szövegolvasásról is beszélnek.

Jézus és a szív tisztaságának fontossága – Kalandozás az Újszövetség kutatásának világában

Ki volt valójában Jézus? Megismerhető-e a „Názáreti” csak az evangéliumokból? Miért ment időnként szembe a zsidó hagyományokkal az amúgy „Tóra-hű” Jézus? Ezekre és hasonlóan izgalmas kérdésekre keresik a válaszokat azok, akik a történeti Jézus-kutatásba ássák bele magukat. A 18. század utolsó harmadában kibontakozott megközelítés mára már az úgynevezett harmadik szakasznál tart, régen túllépve a teológia határain. Magyarországon e kutatási terület egyik képviselője dr. Cserháti Márta, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Újszövetségi Teológia Tanszékének docense.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem várja a jelentkezőket! – Imázsfilmmel népszerűsítik a képzést

Budapest – Gregersen-Labossa György Mátyás főszereplésével, az Evangélikus Hittudományi Egyetem megbízásából készült el 2020-ban az egyetem új imázsfilmje, amellyel a lelkészi pályát szeretnék népszerűsíteni. A 2021 szeptemberében induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.

Elhívott követők vagyunk az ige által

Budapest – Online félévkezdő-hivatásgondozó nap(ok) voltak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Az elmúlt félév a járványügyi szabályoknak megfelelően az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE) is online munkarendben telt. Ennek lezárására, illetve a tavaszi szemeszter megnyitását, az abban való elindulást segítendő csendesnapokat szervezett Réz-Nagy Zoltán egyetemi lelkész és az EHE Hallgatói Önkormányzata (EHE-HÖK) 2021. február 6–7-én.

Népszerű teológia: Megváltó, megtartó, szabadító

Az Evangélikus Élet magazinban új rovatot indítottunk útjára Népszerű teológia címmel. A havonta jelentkező sorozatban az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatói, a Lelkipásztor evangélikus lelkészi szakfolyóirat rendszeres szerzői egy-egy maguk által választott teológiai témát járnak körbe.

Hittantanárként közösségben lenni – vírusveszély idején is

Budapest – Hittantanárok munkájukat – akár egyházi iskolában, akár hit- és erkölcstan oktatásban – a szabadság és a rend különös játékában végzik. Aki ezt választja hivatásául, nap mint nap tapasztalja a kihasználható lehetőségekért és a barátságos körülményekért való küzdelem felelősségét és inspiráló örömét.

Mi az etikus? – Életvégi döntések járvány idején

Életvégi döntések járvány idején címmel szervezett egész napos interdiszciplináris konferenciát az ELTE Állam és Jogtudományi Kara. A tudományos ülés középpontjában jogi, etikai, orvosi és teológiai oldalról is a COVID–19 világjárvány miatt fellépő kérdések álltak. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem részéről Orosz Gábor Viktor tartott előadást.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Hittudományi Egyetem csatornájára