Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület

Megemlékezést tartott a FÉBÉ Túrmezei Erzsébet sírjánál

Budapest – Csömör – 1912. február 14-én született Túrmezei Erzsébet evangélikus diakonissza költő. A FÉBÉ Evangélikus Diakonissza Egyesület Túrmezei Erzsébet szellemi hagyatékának örököse és gondozója. E tevékenység gyümölcse volt a múlt esztendő karácsonyán megjelentetett új könyvcsomag is. Ötvened vasárnapján az egyesület vezetősége és néhány tagja a hűvös idő ellenére a csömöri temetőben hálaadó istentiszteletet tartott Túrmezei Erzsébet sírjánál.

Sikeres életből – hitben edzett élet | Beszélgetés Görög Zoltánné Szántó Hajnalkával

Budapest – Kezdetben lelkes úttörő volt a szocialista Dunaújvárosban, eminens tanuló és zongoratehetség, majd Isten vonzásába került egyetemista. Ma a Fébé Evangélikus Diakonisszaegyesület főnökasszonya és egyházunk országos irodájának munkatársa. Férjével együtt a kőbányai gyülekezet oszlopos tagja, az egyházközség kántora, kétunokás nagymama. Görög Zoltánné Szántó Hajnalkával beszélgettünk.

Önkéntes segítségnyújtás megszervezésével támogat a Fébé

Budapest – A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület a jövőben - Fébé Segítő Szolgálat kiegészítő névvel, - az önkéntes segítségnyújtás megszervezésével, elsősorban a családokat és egyedülállókat szeretné támogatni a mindennapi életben – tudta meg szerkesztőségünk Madocsai Dániel ügyvezetőtől.

A fény megérkezett! – Karácsony a diakonissza anyaházban

Budapest – Meghitt hangulatban, családi körben ünnepelte a karácsonyt 2015. december 19-én a Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület a Hűvösvölgyi úti Anyaházban. Igen: családi körben, hiszen a jelenlévők évről évre összegyűlnek, mint a Fébé egyesület nagy családjának tagjai, hogy igehallgatással, imádsággal, énekkel, verssel, karácsonyi történettel, baráti beszélgetéssel köszöntsék a Megváltó születését.

Diakónia – egy erős védjegy?! – Konferenciát tarott a Kaiserswerthi Szövetség

Gallneukirchen – A Kaiserswerthi Szövetség hetven németországi és huszonhárom más ország- és kontinensbéli evangélikus diakonissza anyaházat összefogó szervezet. A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület is tagja. A Kaiserswerthi Szövetség kétévente más és más helyen rendezi konferenciáit. Idén szeptember végén a 42. kaiserswerthi nagykonferenciát az ausztriai Gallneukirchenben tartották.

A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület munkatársat keres

A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület 90 évi szolgálat után új irányt szab tevékenységének. Megtartva a diakonisszák elkötelezettségét a szolgáló Jézus követésében, professzionálisabb szolgálatot alakít ki a rászorulók segítésében. Állásajánlatukat olvashatják.

Az­ egy­ház­ vé­dő­há­ló­já­ban – Interjú Görög Zoltánné Szántó Hajnalkával

Budapest – A Fébé Evangélikus Diakonisszaegyesületet 1924-ben alapította Pauer Irma misszionárius testvér saját klotildligeti(piliscsabai) házában, negyvenöttaggal, akkor még Fébé Evangélikus Diakonissza Nőegylet néven. Az Állami Egyházügyi Hivatal 1951-ben feloszlatta az addigra száznyolcvan diakonisszát egyesítő közösséget. A Fébé addigra jelentősen meggyarapodott vagyonát átadta megőrzésre az egyháznak. Az egyesület harmincnyolc évi „szétszórattatás” után, 1990-ben újraalakult. Ingatlanjaik közül hármat ugyan visszakaptak, azok működtetése viszont – számukra – már egyre súlyosbodó terhetjelentett. Annak apropóján, hogy az ingatlanok egy részét a Magyarországi Evangélikus Egyháznak (MEE) ajándékozták a közelmúltban, a Fébé főnökasszonyával, Görög Zoltánné Szántó Hajnalkával beszélgettünk.

Lelki és anyagi kincsekről született döntés – A Fébé Diakonissza Egyesület ingatlanai a Magyarországi Evangélikus Egyház tulajdonába kerültek

Budapest – A Fébé Diakonissza Egyesület történelmi fordulópontot tudhat maga mögött, hiszen egy ajándékozási szerződés aláírásával 2014. március 11-én az egyesület ingatlanai a Magyarországi Evangélikus Egyház tulajdonába kerültek.
Feliratkozás RSS - Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület csatornájára