Fancsal

Jézus az én megváltóm és barátom – Gyermektábor Fancsalon

Fancsal – A Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség idén is megtartotta gyerekhetét. Augusztus 3. és 9. között ismét vidám gyerekektől volt hangos a parókia udvara. Istennek adunk hálát, hogy az eredetileg júniusra tervezett, majd a vírus miatt lemondott gyerekhetet végül egy későbbi időpontban mégis megtarthattuk.

„Üdvözítő született ma nektek” (Lk 2,11) – Betlehemes karácsonyi ünnepség volt Fancsalon

Fancsal – Ökumenikus karácsonyi ünnepséget tartottak Fancsalon 2019. 12. 22-én, advent 4. vasárnapján. Az ünnepség keretében felszentelték és megáldották a falu által közösen készített betlehemet. Az alkalmon együtt szolgált Mata András Ferenc forrói római katolikus plébános, Blaner András Zsolt református lelkipásztor és Kiss Máté fancsali evangélikus lelkipásztor. A faluból sokan eljöttek az ünnepségre, ahol a szentelés, áldás és áhítat után, a helyi gyerekek is szerepeltek műsorral.

Gyerekkarácsonyi ünnepi istentisztelet volt a fancsali gyülekezetben

Fancsal – Advent harmadik vasárnapján tartotta gyerekkarácsonyi ünnepi istentiszteletét a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség. Az ünnepi alkalmon kicsik és nagyok együtt dicsőítették énekekkel, versekkel mindenható Istenünket, azért a csodáért, hogy elküldte a Megváltót, Jézus Krisztust a világba. Közel 70 ember jött össze az apró faluban, hogy meghallgassa a fiatalok és a lelkész üzenetét. a jó hírt, hogy üdvözítő született nekünk.

Idén is körbe jártak a karácsonyi angyalok Fancsalban

Fancsal – A fancsali evangélikus gyülekezet ifjúságának tagjai idén is ellátogattak a közösségben lévő nagycsaládosok egy részéhez, az ádventi időszakban. A budavári evangélikus gyülekezet által gyűjtött ajándékokat és igei verses köszöntőt vittek magukkal a házakba. Ezzel kívántak áldott és békés ünnepeket a meglátogatottaknak.

Ádventi készülődés volt a fancsali gyülekezetben

Fancsel – Ádventi készülődés volt a fancsali gyülekezetben, a vasárnapi gyerekmunka keretében, ádvent vasárnapjain. A gyermekek nyitott szívvel és fürge kezekkel készülnek karácsony ünnepére.

„Mert a család jó!” – Családi napot tartottak Fancsalon

Fancsal – Családi napra gyűltek össze kicsik és nagyok a fancsali gyülekezeteben 2019. október 19-én, szombaton. A napot a templomban kezdte a mintegy 50 fős közösség.

„Közös asztal-istentisztelet” volt Fancsalon

Fancsal – Szeptember közepén „Közös asztal-istentiszteletre” jöttek össze a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség tagjai. Közel 70 gyülekezeti tag hallotta meg a hívást és ebből 17 gyermek volt jelen az alkalmon.

A teljes kép! – V.I.SZ.-es gyerektábor volt Fancsalon!

Fancsal – Múlt héten a fancsali régi parókián, hétfőtől péntekig minden délelőtt Isten igéjéről hallottak a gyermekek.

A Partitúra része lett Fancsal is

Fancsal – A Duna Tv Partitúra című műsorában 2019. május 29-én tűnt fel az apró falu, megmutatva nagy értékeit. „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen színvonalas műsor részesei lehettünk, és köszönjük a stábnak, a műsorvezetőknek az őszinte érdeklődésüket, és az együtt töltött időt! Mindig szeretettel látjuk őket nálunk” – írták a gyülekezet honlapján.

Kérdezzük Jézust! – Böjti evangelizáció volt a Fancsal-Hernádvécsei Egyházközségben

Fancsal – Hernádvécse – Kérdezzük Jézust! címmel böjti evangelizációs sorozat volt, 2019. március 10. és 12. között, a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközségben. Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkipásztor szolgált Fancsalon és Encsen a böjti evangelizációs sorozat alkalmából. János evangéliumának jól ismert szakaszát, a 3. fejezet, első 21 versét hallhattuk estéről-estére. Isten gazdag áldását tapasztaltuk meg, mind az igeszolgálatok alatt, mind pedig a közösségi együttlétben. Jó volt így kezdeni a böjti időszakot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Fancsal csatornájára