fundamentalizmus

Jobst Schöne: A fundamentalizmus tévtanítása és a lutheránus írásértelmezés

„A lutheránus teológia, illetve fundamentalizmus pozíciói az Írás megközelítésében semmi esetre sem fedik ugyanazt a tartalmat, de még csak nem is hasonlítanak egymásra, hanem teljességgel különböznek tételeikben és következtetéseikben egyaránt” – áll Fabiny Tibornak a Credoban korábban megjelent tanulmányban, amely dr. Jobst Schöne gondolatait szedi össze a témában.

Tudomány ünnepe – A Fundamentalizmus című könyv bemutatóján jártunk

Budapest – A tudomány napi konferencia befejező alkalma James Barr Fundamentalizmus (Luther Kiadó, 2019) című könyvének bemutatója volt. A könyvet bemutató beszélgetés résztvevői dr. Cserháti Márta újszövetséges teológus, dr. Béres Tamás rendszeres teológus és Nagy Szabolcs teológiai hallgató voltak. A beszélgetés moderátora: dr. Pángyánszky Ágnes gyakorlati teológus volt.

Hívunk mindenkit James Barr Fundamentalizmus című könyvének bemutatójára

Budapest – A Luther Kiadó mindenkit szeretettel hív James Barr Fundamentalizmus című könyvének bemutatójára.

Fundamentalista volt-e Jézus? – Ökumenikus szeminárium Strasbourgban

Ötvenkettedik alkalommal rendeztek nemzetközi ökumenikus szemináriumot a franciaországi Strasbourgban, az Ökumenikus Kutatóintézetben. Ez alkalommal a Fundamentalizmus mint ökumenikus kihívás címet kapta a nyolcnapos, július 2–9. között tartott nyári egyetem. Egyházunkat dr. Gáncs Tamás kelenföldi igazgató lelkész, biblikus teológus képviselte. Az ő szubjektív naplójegyzeteit közöljük az alábbiakban.

„Ha Jézus nem volt radikális, akkor senki” – Fundamentális kérdések a keresztény fundamentalizmus kapcsán

A vallási (keresztény, elsősorban hazai) fundamentalizmus igen terhelt és sokfelé ágazó kifejezésének fogalmi mezejében barangolt június 12-én egy igen sokszínű, ökumenikus összetételű teológus értelmiségi kerekasztal a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) kápolnájában. Kinyik Anita beszámolója.
Feliratkozás RSS - fundamentalizmus csatornájára