Gyülekezeti és Missziói Osztály

Úton a túlsó part felé – Lelkészkonferencia az újrakezdés reményében

A Gyülekezeti és Missziói Osztály Túlsó Part címmel online lelkészkonferenciát hirdetett meg az újrakezdés és újat kezdés reményében. A résztvevők húsvét és pünkösd között négy alkalom keretében gyűjtik össze és osztják meg egymással az elmúlt egy év tapasztalatait és tanulságait, valamint együtt keresik a folytatás, az építkezés lehetőségeit a jövőre nézve, Jézus kezébe helyezve ötleteiket és közösen kidolgozott terveiket. A közös útkeresésben az Egyházi Fejlesztők munkatársai (Gulyás Péter és Koncz András) vannak segítségükre.

MEE: Országos nyári táborok helyett a helyi rendezvényeket szorgalmazzák

A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának és Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának a közleménye az országos szervezésű, evangélikus nyári táborokkal és rendezvényekkel kapcsolatban az alábbikban olvasható.

Közel négyszáz diák vett részt az országos hittanverseny harmadik fordulóján

Közel négyszáz diák mérette meg tudását a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny harmadik fordulóján. A Gyülekezeti és Missziói Osztály (GYÜMI) szervezésében megvalósuló versenyen több mint 350 tanuló jutott tovább, így ők készülhetnek a kreatív munka elkészítésével. Beszámoló a 2021. április 17-én megrendezett online hittanversenyről.

Sikeresen zárult a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny második fordulója

Budapest – Közel négyszáz résztvevővel tartották meg a Gyülekezeti és Missziói Osztály (GYÜMI) szervezésében a 29. Országos Evangélikus (Online) Hittanverseny második fordulóját. A verseny második alkalmán a Redmenta felületén mérették meg tudásukat a résztvevők, 2021. március 20-án.

Biblia-Expedíció – Gyermek- és ifjúsági kiadványok

Budapest – Az öt részből álló projekt célja a Biblia korának átlátható megismerése, a bibliai szövegek olvasása iránti vágy felkeltése, és a különböző történetek közötti tájékozódás segítése a kisiskolás korosztálytól kezdve az ifjúságig.

Könnyűzenével is az Úr szolgálatában

Budapest – „Az E-hangműhely a Magyarországi Evangélikus Egyház könnyűzenei műhelye, ami azzal a céllal jött létre, hogy az evangélikus egyház évtizedes könnyűzenei hagyományára építve szakmailag segítse az evangélikus és az evangélikussághoz közel álló, kezdő és haladó könnyűzenészeket” – fogalmazták meg az új kezdeményezés szervezői. Szidoly Rolanddal, egyházunk országos irodája gyülekezeti és missziói osztályának gyermek- és ifjúságimunkaág-vezetőjével beszélgettünk.

Túlsó part – Négyalkalmas online lelkészkonferenciát szerveznek

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya (MEE OI GYÜMI) online lelkészkonferenciát hirdet az újrakezdés és újat kezdés reményében.

Gyógyító örömhír – Könyvbemutató beszélgetés Kovács Viktorral

Budapest – Gyógyító örömhír címmel jelent meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya és a Luther Kiadó közös kiadványa, amely összeállítás betegeknek, hozzátartozóknak és a lelkészi szolgálathoz kíván segédletet nyújtani. A könyvben liturgiák, imádságok és énekek is megtalálhatók. A kiadványról Kovács Viktor evangélikus lelkésszel, a könyv szerzőjével Galambos Ádám beszélgetett.

Megjelent a Gyógyító örömhír

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály és a Luther Kiadó közös kiadásában jelent meg Kovács Viktor evangélikus lelkész Gyógyító örömhír című, betegeket, hozzátartozókat és a lelkészi szolgálatot segítő kiadványa. A könyv előszavát Hafenscher Károly, egyházunk zsinatának lelkészi elnöke, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára írta. Alábbiban ezzel a tartalommal ajánljuk az olvasók figyelmébe a kiadványt.

Az elmaradt perselypénzek pótlásáról döntöttek

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa rövid határidejű és gyors elbírálású pályázatot hirdetett – immáron második alkalommal – a gyülekezetek számára, a járványügyi helyzet miatt elmaradt perselypénzek pótlására. A napokban lezárult második pályázat eredményeiről kérdeztük Németh Zoltánt, a gyülekezeti és missziói osztály vezetőjét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gyülekezeti és Missziói Osztály csatornájára