gyülekezeti terem

Folynak a galgagyörki parókia és gyülekezeti terem felújítási munkálatai

Galgagyörk – A galgagyörki gyülekezeti terem és a lelkészi hivatal hónapokon belül a befejező munkálatok szakaszába ér és szép tágas, világos gyülekezeti termet vehet majd birtokba a gyülekezet. A válaszfal lebontásával a korábbi két kisebb terem egybe nyitva lett és kialakításra került egy kis teakonyha is.

Énekeljetek neki új éneket! – Ünnepelt a monori gyülekezet

Monor – Orgonaszóval ünnepeltek Monoron, a nyolcvanéves templomszentelési évforduló alkalmán, ahol hálát adott a közösség az új hangszerért, és a gyülekezeti terem felújításáért. Hosszú fáradozás eredményét Fabiny Tamás püspök áldotta meg. Az ünnepség végén pedig egy reformáció korából származó Melanchthon mű is átadásra került.

Gyülekezeti termet és parókiát szenteltek Gyomaendrődön

Gyomaendrőd – A felújított gyülekezeti terem és lelkész lakás felszentelésére gyűltek össze a hívek a gyomaendrődi evangélikus templomban a húsvétot követő első vasárnap. A hálaadó istentiszteleten Gáncs Péter elnök-püspök szolgált, aki kiemelte: a felújításra szoruló templom és a szép, modern gyülekezeti terem együtt adja a valóságot. Az oltári szolgálatot a gyülekezet lelkésze, Fülöp Mónika végezte.

Felújítják a téti evangélikus gyülekezeti házat

Tét – Vladika Zsófia, a téti evangélikus gyülekezet lelkésze a Rábaközi Televízió adásában gyülekezeti házuk felújításáról mesélt. A parókián szétválasztják a lelkészlakást a gyülekezeti teremtől, ezzel mind a lelkésznek, mind a gyülekezetnek élhetőbb életteret tudnak biztosítani – tudhatjuk meg a felvételről.

Új gyülekezeti termet adtak át Rákospalotán

Budapest – Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úristen. (Jelenések könyve 15,3) – ezzel az igével hívogattunk mindenkit új gyülekezeti termünk ünnepélyes átadására 2016. május 21-én délután, melyen Gáncs Péter püspök hirdette pünkösd evangéliumát, a Szentlélek összetartó erejét, Istenünk kegyelmes szeretetét.

Hálaadó istentisztelet és gyülekezeti terem szentelés Gyúrón – Videóval!

Gyúró – 2014. augusztus 3-án Szarka István esperes úr szolgálatával avatták fel a gyúrói gyülekezeti termet.

A gyülekezeti terem megújulásáért adtak hálát Rákoscsabán

Budapest – A gyülekezeti terem megújulásáért adtak hálát 2013. december 15-én a rákoscsabai evangélikus templomban. A harmadik adventi vasárnapon Gáncs Péter elnök-püspök hirdetett igét. A liturgiában Kovács Áron másodlelkész és Nagyné Szeker éva lelkész segédkezett. Forrás: Evangélikus Élet

Óriási Luther-rózsával készülnek a reformáció ünnepére Nyíregyházán

Nyíregyháza – Őszi virágokból, termésekből és levelekből álló Luther-rózsa kompozíciót állítottak össze a nyíregyházi Nagytemplom kapujában, Sztankó Gyöngyi lelkésznő vezetésével a gyülekezet önkéntesei. A két óra alatt elkészült alkotáshoz a környező tanyákról szedték a hozzávalókat. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Csutkai Csaba, kompozíció: Sztankó Gyöngyi.

„Hálásak lehetünk Istennek a fejlődésért!” – Megáldották a felújított rábaszentandrási közösségi helyiséget és irodát

Rábaszentandrás – 2013. szeptember 29-én délután 15.00-kor került sor az új gyülekezeti terem és iroda megáldására Rábaszentandráson. A megújulást a gyülekezet egy KEOP-os pályázatnak köszönheti, melynek keretében új nyílászárókat, teljes szigetelést, napelemes, napkollektoros rendszert kapott az épület, így az energiafelhasználás is hatékonnyá válhatott. Szöveg: Varga Tamás, fotó: Varga Tamás, Patocskai Judit

Szentelés Szentesen: Szék-örökbefogadási akciót hirdettek a vizek és a napfény városában

Szentes – Gyülekezeti termet avatott 2013. 04. 07-én a Déli Egyházkerület és a nyugat-békési egyházmegye vezetősége a helyi gyülekezettel közösen. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Oldalak

Feliratkozás RSS - gyülekezeti terem csatornájára