Győri Péter Benjámin

Evangélikus lelkész hirdette a feltámadás reménységét Kozák László (Grófo) temetésén

Szolnok – Kozák Lászlót (Grófo) 2020. december 19-én, Szolnokon temették el. Győri Péter Benjámin evangélikus esperes hirdette az igét a gyászszertartáson, prédikációját adjuk most közre.

235 éves a gyóni evangélikus templom – Frissítve videóval!

Dabas – Gyón – Dabas-Gyónon ünnepi hétvégét rendezett a gyülekezet vezetősége, hogy a gyülekezet minden tagjával – kicsinyekkel és idősekkel is –, valamint az ünnepre messzebbről érkezőkkel együtt és méltóképpen ünnepeljék meg az őszi, hálaadó vasárnaphoz kötődő hétvégén a 235 éves gyóni evangélikus templomot.

Idén nyáron elkészülhet a szolnoki belvárosi evangélikus közösségi ház

Szolnok – Javában folyik a munka a szolnoki evangélikus templom mellett létesülő közösségi házban. A soron következő feladatok egyike a két épületet összekötő folyosó kialakítása lesz. Az „adapterház” felépítésével a hitéletet és a hétköznapokat fűznék egybe.

„Készítsetek adaptert a templomhoz!”

Szolnok – Sajátos parafrázisa ádvent mottójának, Keresztelő János szavainak – aki arra biztatott, hogy „készítsétek az Úr útját, és egyengessétek ösvényeit” (Mt 3,3) – az, ahogyan a Szolnoki Evangélikus Egyházközségben fogalmaznak: készítsetek adaptert a templomnak, akadálymentesítsétek a lelkek útját az Úrhoz!

A reformációra emlékeztek Szolnokon is

Szolnok – Istentiszteleten emlékeztek meg a metodista gyülekezeti házban a szolnoki protestáns felekezetek a reformáció évfordulójáról.

Legyen a gyülekezet a központban! – Gondolkodásmód-váltást sürget Timothy Keller

Hálásak lehetünk Győri Péter Benjáminnak, hogy számos evangélikus lelkészi és esperesi feladata mellett, komoly időt és szellemi energiát rááldozva, lefordította Timothy Keller amerikai presbiteriánus lelkész közel ötszáz oldalas könyvét, amelynek már a címe is fontos üzenetet hordoz: Gyülekezet a központban. Harminc évvel a rendszerváltás után egyre inkább érezzük, hogy szükségünk van egyfajta paradigmaváltásra, megújult szemléletre, amikor egyházunk missziói küldetésének új lehetőségeit, útjait keressük.

A nagyvárosi misszióról rendeztek felekezetközi konferenciát – Bemutattak egy gyülekezetplántálással foglalkozó könyvet

Budapest – A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet épülete adott otthont 2019. március 23-án a nagyvárosi misszióról szóló felekezetközi konferenciának, illetve egy különleges és jelentős könyv bemutatójának.

Napi üzenet

Újratervezés. Győri Péter Benjámin evangélikus esperes gondolatai Tóth Barnabás díjnyertes rövidfilmje alapján.

Napi üzenet

Vágyódni az igazi otthon után. Győri Péter Benjámin evangélikus esperes gondolatai a barlangból kiszabadult thai fiúk története alapján.

Napi gondolat – Az állandó és a változó

„Isten azt kéri tőlünk, hogy keressük az Ő bizonyítékait” – fogalmaz Győri Péter Benjámin. Az evangélikus esperes gondolatai a változó és változatlan közötti különbségről, valamint arról, hogy mi milyen bizonyítványt állítanánk ki a világról, Istenről és önmagunkról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Győri Péter Benjámin csatornájára