Gyenesdiás

Advent Gyenesdiáson – Képriport!

Gyenesdiás – Értékes együtt töltött idő. Kondor Péter püspök szolgált adventben a Kapernaum Evangélikus Szeretetotthonban.

Gyenesdiási ifjúsági konferencia 1989 | Videó

A gyenesdiási ifjúsági konferencia harmincadik évfordulójához kapcsolódóan közzétesszük az 1989 júliusában tartott összejövetel videófelvételét. A videón többek között Gáncs Péter, Ribár János, Aradi György és számos fiatal szólalt meg.

Szívükben papok

Gyenesdiás – 2018. szeptember 13. és 15. között ismét a gyenesdiási Kapernaumban zajlott az evangélikus gyülekezeti karvezetők és evangélikus iskolákban tanító énektanárok VIII. zenei konferenciája. A Kendeh Gusztáv elnökletével működő egyházzenei bizottság által szervezett programot ezúttal a hagyományosan koncerttel záruló kórusműhely mellett a nem lelkészi (lévita) szolgálat bibliai gyökereinek feltárása tette izgalmassá.

Gyülekezetépítő zenészek – Karvezető-konferencia volt Gyenesdiáson

Gyenesdiás – Kapernaum – a hely, ahol Jézus otthon volt, olvashatjuk az evangéliumokban. Hat éve a kórusvezetőknek, kántoroknak, énektanároknak is a feltöltődés helye a gyenesdiási konferencia-központ. Az Egyházzenei Bizottság szervezésében 2016. szeptember 22-től 24-ig a hivatásunkhoz kapcsolódó kérdésekről beszélgettünk, hallgattunk tudományos kutatásokon nyugvó előadásokat, és megoszthattuk egymással tapasztalatainkat, örömeinket.

Prédikáló oltárképek – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

Nyolcvan éves a Kapernaum

Gyenesdiás – Fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepelte 2014. június 21-én a gyenesdiási Kapernaum. A jelenleg konferencia-központként és szeretetotthonként működő evangélikus intézmény áldásokban gazdag múltjáról kétnapos programmal emlékeztek meg.
Feliratkozás RSS - Gyenesdiás csatornájára