hálaadó istentisztelet

Hálaadó istentisztelet volt Csesztvén

Csesztve – Nagy örömmel és várakozással szívében gyűlt össze a szügyi anyagyülekezethez tartozó csesztvei evangélikus filia minden tagja 2019. október 6-án, hálát adva Istennek a betakarított terményekért és a felújított gyülekezeti házért.

Hálaadó istentiszteletet tartottak Harkán

Harka – A családi istentiszteletünket egy 230 méteres sétával kezdtük 2017. október 8-án, hálát adva idén 230 éves templomunkért, miközben azon is gondolkodhattunk kis hála cetlivel a kezünkben, hogy egyéni/családi/gyülekezeti életünkben miért vagyunk hálásak az Úristennek. Az aratási hálaadásra is feldíszített oltár mellett bemutatkozott gyülekezetünk tizenhárom (!) idei konfirmandusa is. Isten áldja meg őket ebben a munkaévben!

Kívül-belül megújult a magyarkeresztúri templom

Magyarkeresztúr – Templomuk felújításának befejeződéséért adtak hálát a vadosfai egyházközséghez tartozó magyarkeresztúri leánygyülekezet tagjai 2017. június 11-én, Szentháromság vasárnapján. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Mihácsi Lajos helyi helyettes lelkész működött közre.

Isten műhelye – Megújult a gyülekezeti ház Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – A megújult gyülekezeti házért és parókiáért adtak hálát Zalaegerszegen 2016. szeptember 11-én, vasárnap. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Zsugyel Kornél és Zsugyel-Klenovics Katalin helyi lelkészek működtek közre.

Korszerűsítették a fűtést a győri nádorvárosi templomban

Győr – A fűtés korszerűsítéséért és a templomtető szigetelésének elvégzéséért adtak hálát a győri evangélikusok 2016. január 31-én, vasárnap délelőtt a nádorvárosi templomban tartott istentiszteleten. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Csorba János igazgató-lelkész, illetve Szabó János helyettes lelkész működött közre.

Templomszentelés Galgagután

Galgaguta – Örömteli esemény zajlott 2015. november 15-én, vasárnapa galgagutai evangélikus gyülekezetben. Templomszentelési hálaadó istentiszteletre gyűlt össze a falu népe, és sokan érkeztek a környező településekről is. A Reformációi emlékutak és zarándokutak című pályázat keretében teljesen megújult templomot D. Szebik Imre nyugalmazott püspök Szabó András nógrádi esperessel és Füke Szabolcs helyi lelkésszel közös szolgálatban szentelte újra.

Hálát adtak a kecskemétiek a termények betakarításáért

Kecskemét – 2015. szeptember 27-én hálaadó istentiszteletet tartottak a kecskeméti evangélikus gyülekezetben a templomtető fejújításáért és a termények betakarításáért. Igehirdetéssel Gáncs Péter püspök szolgált.

Kívül-belül megszépült a porrogszentkirályi templom

Porrogszentkirály – Templomuk felújításáért adtak hálát a porrogszentkirályi evangélikusok 2015. augusztus 29-én, szombaton. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, a liturgiában Sikter János helyi lelkész működött közre.

Fészek a jövendő generációnak – Pünkösdi hálaadó istentiszteleten imádkoztak a Podmaniczky-intézmény megújulásáért

Budapest – A rákoskeresztúri Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola az elmúlt időszakban hatalmas változáson ment át, hiszen egy Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatnak köszönhetően energetikai korszerűsítésre került sor az épületben. Pünkösd ünnepe után, 2015. május 26-án délelőtt ezért hálaadó istentiszteletet tartottak az iskola udvarán.

„Imádságom eljutott hozzád, szent templomodba” – Megújult a tényői templom

Tényő – A Győr-Mosoni Egyházmegye egyik kicsiny közösségének, a mindössze 70 főt számláló tényői társgyülekezetnek egy olyan terve vált valóra, amelyről álmodni is csak félve mertek. Pályázati pénzeknek, saját adományoknak és sok társadalmi munkának köszönhetően megújulhatott az 1800-as évek végén épült templom, valamint az egykori tanítólakásból kialakított gyülekezeti ház. A hálaadó istentiszteletre 2015. május 17-én, vasárnap került sor. Az igehirdetés szolgálatát Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke végezte, a liturgiában Kiss Miklós esperes és Karsay Lajos helyi lelkész vett részt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - hálaadó istentisztelet csatornájára