index.hu

Az évtized 30 legjobb magyar épülete

Budapest – „Ahogy annyi más területen az Indexen, az építészetben is egy toplistával búcsúzunk a 2010-es évektől: elhatároztuk, hogy összeszedjük a 30 legjobban sikerült hazai építészeti alkotást az elmúlt tíz évből. – írta az Index.hu. – A feladat nem volt egyszerű, még úgy sem, hogy az elején kikötöttük, nem állítunk fel sorrendet. Sőt még úgysem, hogy elhatároztuk, a családi házakat és az ideiglenes installációkat ezúttal fájó szívvel kihagyjuk.”

Interjú Antje Jackelén svéd érsekkel

Budapest – Antje Jackelén, a Svéd Egyház érseke nemrégiben járt Magyarországon. A Lutheránus Világszövetség észak-európai régióért felelős alelnökével az Index.hu-nak Laborczi Dóra készített interjút.

„Az állam és az egyház viszonyát érdemes vizsgálni” - interjú Dudás Gergellyel

Magyarország legnagyobb internetes újságjának, az Index.hu-nak korábbi főszerkesztője egy közösségi finanszírozáson alapuló, mindentől és mindenkitől független híroldalt tervez létrehozni. Dudás Gergelyt a Politisről, a média átalakulásáról, de a kereszténység és egyház közéletben és sajtóban látható szerepéről is kérdeztük.

Középiskolák rangsora – totálisan másképp: Ötödik a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Budapest – A középiskolai rangsorok élén rendre azok az elitgimnáziumok szerepelnek, amelyek jól megalapozott hírnevüknek köszönhetően, kiválogathatják a legjobban tanuló, és általában jó családi hátterű diákokat. Nahalka István oktatáskutató egy olyan rangsort készített, amely más szempontból értékeli a középiskolákat. Ez a lista azt mutatja, melyik iskola tud a legtöbbet kihozni a diákokból, hol zajlik eredményes pedagógiai munka. Ennek a rangsornak az ötödik helyén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium áll.
Feliratkozás RSS - index.hu csatornájára