informatika

Tehetséggondozás és informatika tanítás a líceumban új eszközökkel

Sopron – A Magyarországi Evangélikus Egyház fontosnak tartja, hogy oktatási intézményeiben a tanárok és diákok úgynvenezett digitális állampolgárok legyenek; e célból készítette el az egyház Digitális Oktatási Stratégiát, illetve intézményeit anyagilag kiemelten is támogatja új, innovatív digitális oktatási eszközök beszerzésénél.

Álláshirdetés: Informatikai rendszergazdát keresnek

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája informatikai rendszergazda munkatársat keres, fél- vagy teljes állásban. A munkakör része az országos iroda számítástechnikai eszközeinek beállítása és karbantartása, valamint a felhasználók részére történő segítségnyújtás.

Világszínvonal az evangélikus informatikaoktatásban – Szakmai napot tartottak tanároknak

Budapest – Lassan két esztendeje már, hogy konferenciát tartott az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) az evangélikus informatikaoktatás 25 éves évfordulója kapcsán. Ott a múltba révedés helyett azt a célt tűzték ki, hogy az oktatás szereplői szembesüljenek azzal a helyzettel, hogy a digitális átállás az oktatásban is a küszöbön áll. A célt elértük: azóta a tantárgygondozók közül is sokan tartottak országszerte olyan szakmai napokat, amelyek során az okoseszközök tanításban történő használatára hívták fel a figyelmet.

„Ami eddig sci-fi volt, az valóság lesz!”

Budapest – Október 12-én immáron harmadik alkalommal tartják meg a Management by Jesus szimpóziumot, ezúttal a Fővárosi Közgyűlés dísztermében. Az esemény kapcsán Kiss Ulrich atya szervezővel beszélgetett a 777 blog a mesterséges intelligenciáról, robotokról és arról, hogy vajon az ember nem próbál-e Istent játszani azzal, hogy mesterséges lényeket teremt.

19. alkalommal rendezték meg a Neumann-versenyt

Budapest – Ismét megrendezték az evangélikus iskolások számára a Neumann-versenyt. Párhuzamok a londoni BETT Show és az evangélikus megmérettetés között.

Magabiztos felhasználók és hozzáértő tanárok kellenek – informatika és oktatás az evangélikus iskolákban

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet (EPSZTI) szervezésében 2017. február 9-én megrendezett „25 éves az evangélikus informatikaoktatás” című szakmai konferencia jóval izgalmasabb volt, mint amire a címe alapján arra számítani lehetett.

Pályázat evangélikus gyülekezetek informatikai felszereltségének támogatására

A Gyülekezeti és Missziói Osztály pályázatot hirdet az evangélikus gyülekezetek informatikai felszereltségének támogatására.

Tihanyi Béla informatikai versenyt tartottak Csepregen – Első helyezést értek el a szombathelyi evangélikus diákok

Csepreg – Sokéves hagyománynak megfelelően idén is megrendezték a csepregi Nádasdy Tamás Szakközépiskolában az intézmény egykori igazgatójáról elnevezett informatikai emlékversenyt.

Jubileumi Neumann Kupát rendeztek a Rózsák terén

Budapest – Az evangélikus iskolák informatikus diákjai 15 éve mérhetik össze tudásukat a világhírű egykori fasori tanítványról, Neumann Jánosról elnevezett verseny keretében. Idénnyolc iskola csapata versengett a Vándorserlegért a budapesti Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a Rózsák terén.

Projektzáró bemutató órát tartottak a nyíregyházi Kossuthban

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban évek óta folyamatos informatikai infrastruktúra fejlesztés zajlik. Ennek kiemelkedő eleme a TIOP 1.1.1 –es pályázat, melynek keretében teljes informatikai megújulást tudtunk elérni, 54 PC csomaggal, 5 tantermi csomaggal és Wifi csomaggal. Ez a felszereltség a korábbiakat kiegészítve, minden stratégiai lehetőséget biztosít a modern oktatáshoz. A felszerelés mellett, a tanárok képzését is megoldottuk, a tantestület és az iskolavezetés egésze részt vett egy IKT eszköz használati és tananyag fejlesztési továbbképzésen, melynek keretében megismerkedtek az új hardver és softver park lehetőségeivel – áll a gimnázium által kiadott sajtóanyagban. 2012. december 20-án, a projektzáró rendezvényen egy bemutató óra keretében mutatták be, hogyan működik ez a mindennapokban, mit jelent egy ilyen infrastruktúrális fejlesztés az oktatásban, milyen lehetőséget nyújtanak a pályázat segítségével beszerzett eszközök jelenléte a tanórákon. Szöveg és fotó: Kecskeméti Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - informatika csatornájára