kötet

Ki a jó presbiter?

Mi a feladata annak, aki ma presbiteri szolgálatot vállal? Mi az, amit fontos tudnia, és nem szabad szem elől tévesztenie? Mi teszi a presbitert igazán jó presbiterré? Hogyan tehet eleget az elvárásoknak? Honnan merítsen erőt és hitet, ötleteket és célokat? Kitől kérjen tanácsot? Mikor szólaljon meg, és mikor hallgasson inkább? Meddig terjed a megbízatása? Mikor biztasson, támogasson, és mikor kérjen számon valamit?

Sor került az Énekkincstár című kötet bemutatójára

Budapest – A Luther Kiadónál Ecsedi Zsuzsanna szerkesztésében megjelent az Énekkincstár – Evangélikus énekeink kézikönyve. A kötet bemutatójára 2017. december 13-án az Evangélikus Országos Múzeumban került sor.

Győrben is bemutatták a Hit általt

Győr – „Hit által” címmel jelent meg az az interjúkötet, melyben Bogárdi Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Veres András katolikus püspök vall az egységkeresés lelkületével hitről, életről, közös gondokról, megoldásokról. A kiadványt november 8-án mutatták be Győrben.

Bemutatják a Protestáns hősök 2. kötetét

Budapest – Könyvbemutató. 2017. november 16-án, 17 órakor mutatják be az Evangélikus Országos Múzeumban a Press-Pannonica-Media és az AmfipressZ Kiadó PROTESTÁNS HŐSÖK 2 című kötetét.

Teológia és Reformáció – kötetbemutató az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatói a Reformáció 500. évfordulójára az elmúlt évek során könyvsorozattal készültek. A 4. kötet a Teológia és Reformáció címen jelent meg. Bemutatójára az Evangélikus Hittudomány Egyetem kápolnájában kerül sor 2017. október 12-én délután 4 órai kezdettel. A kötetet bemutatja: Szemerei János püspök. Közreműködnek az egyházzenei tanszék oktatói és hallgatói.

Só, érdek, reformáció – egy lenyűgöző antitörténet – Nádas Péter: Az élet sója című kötetéről

A botrány és a hősködés mindig nagyobb, eladhatóbb sztori, míg az állhatatos emberség a háttérben húzódik meg, nincs benne szenzáció, mégis nagyobb hatású bármelyik legendás történetnél. Egy város, egy templom, egy közösség el nem pusztított múltjának, a nyomok mentén pedig a reformáció lényegének megértése is egy ilyen ámulatba ejtő antitörténet.

Megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája című kötet

Budapest – Csepregi András, Érfalvy Lívia és Varga Lajos szerkesztésében, valamint a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Tudomány és küldetés – Evangélikus iskolák kutató tanárainak III. konferenciája – Opera scholarum sorozat 3. kötete.

Egy könyvbemutató margójára

Budapest – NEMek között, Társadalmi nemek sokszínű vallási megközelítésben. A Luther Kiadó legújabb könyvének bemutatóján jártunk.

Gender és teológia: egyedülálló kötetet mutattak be

Budapest – Magyar nyelven az első gender és teológia tematikájú tanulmánykötet jelent meg a Luther Kiadó gondozásában. A NEMek között – társadalmi nemek sokszínű vallási megközelítésben című kötet bemutatóján jártunk.

Hitkérdések, hitválaszok – Alapvető tudnivalókkal szolgál Joób Olivér kötete

„Ilyen egyszerűen tanítsa reá a családfő a házanépét” – vezeti be Martin Luther doktor Kis kátéját, amelyet nem csupán lelkészek, hitoktatók, hanem a családfők számára is írt. Mint biztos alapot, kereszténységünk alapvető tanítását adta közre 1529-ben. Vagyis már Luther is arra törekedett, hogy rövid, világos és egyszerű formában írja le a tanítás summáját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kötet csatornájára