KDNP

Magas színvonalú teremtésvédelmi konferenciát tartottak a Protestáns Műhely szervezésében

Budapest – A hely szelleméhez méltó, az előadók igényes témakezelésével bemutatott problémák, és a résztvevők aktív érdeklődése, tárgyszerű reflexiói mellett zajlott le a KDNP Protestáns Műhely öko-konferenciája pénteken 17 órától a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében, amit a Barankovics István Alapítvány támogatott.

Semjén Zsolt visszahozná és kiterjesztené a vasárnapi zárva tartást

Budapest – Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, aki a Magyar Időknek nyilatkozva azt is hangsúlyozta: el kell érni, hogy a szakszervezetek is tűzzék végre a zászlajukra a kérdést.

Mi köze a keresztény családnak a KDNP-hez?

Az elmúlt hetekben se szeri, se száma nem volt a családról, nőkről szóló konferenciáknak, a nőnap erre a keresztény-konzervatív intézmények számára is adott apropót. Feltűnő, hogy a családról és nőkről szóló rendezvények sorában fehér hollónak számítanak azok, ahol a szervezők tesznek azért, hogy a feltételezett célcsoport tagjait is motiválják a részvételre, hogy eljussanak a rendezvényekre és hozzászóljanak ezekhez a kérdésekhez. Ennek egyik feltétele lenne például a gyermekmegőrző biztosítása a helyszínen, vagy netán olyan női előadók szerepeltetése, akik valamennyire képesek pragmatikusan szemlélni és láttatni a gyermekvállalással kapcsolatos örömöket - és a kihívásokat is. Jó lenne, ha a „semmit rólunk nélkülünk” elv működni tudna a kisgyerekes nők esetében is.

Újabb Ab-vizsgálatot akar az MSZP az egyházügyi törvényről – KDNP: Lendvai Ildikó nem ismeri jól az egyházügyi törvény szövegét

Budapest – Az MSZP újabb alkotmánybírósági vizsgálatot szeretne az egyházügyi törvényről, ha a köztársasági elnök aláírja a jogszabály múlt héten elfogadott módosítását. A KDNP szerint Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő azért bírálja a közelmúltban átírt egyházügyi törvényt, mert nem jól ismeri a szövegét. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - KDNP csatornájára