Kelenföldi Evangélikus Egyházközség

Lutherrel a fügefa alatt – Solus Christus

Lutherrel a fügefa alatt címmel indította el négy részes sorozatát a reformáció hónapjában a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség. A rövid részeket szerdánként töltik fel Youtube csatornájukra, és osztják meg a közösség tagjaival. A sorozat negyedik része október 28-án a Solus Christus témáját járja körül. A sorozatban közreműködik: Molnár Lilla, Blázy Árpád, Nagy Szabolcs, Gáncs Tamás, valamint a Fővárosi Protestáns Kántorátus Pap Kinga Marjatta vezetésével. Orgonán kísér: Németh Sándor.

Lutherrel a fügefa alatt – Sola Scriptura

Budapest – Lutherrel a fügefa alatt címmel indította el négy részes sorozatát a reformáció hónapjában a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség. A rövid részeket szerdánként töltik fel Youtube csatornájukra, és osztják meg a közösség tagjaival. A sorozat első része október 7-én a Sola Scriptura témáját járja körül. A sorozatban közreműködik: Molnár Lilla, Blázy Árpád, Nagy Szabolcs, Gáncs Tamás, valamint a Fővárosi Protestáns Kántorátus Pap Kinga Marjatta vezetésével. Orgonán kísér: Németh Sándor.

Elhunyt Csordás Zoltánné Tóth Olga

Budapest – Szomorú szívvel tudatjuk, hogy életének 92. évében elhunyt édesanyánk, Csordás Zoltánné Tóth Olga (Olgi néni), aki a kelenföldi evangélikus templomban az 1947/1948-as tanévben működtetett iskola és óvoda első tanító és óvónője volt – adta hírül a gyászoló család.

Egy gyülekezet, egy ejtőernyő – Isten áldása kísérte a kelenföldiek útját

Balatonszárszó – Az idei évben Reformáció anno címmel került rendezték meg 2017. április 21–23. között a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség tavaszi gyülekezeti hétvégéjét. A balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia és Missziói Otthon már sokadik alkalommal szolgált ideális környezetként a testi-lelki feltöltődésre vágyóknak.

Az út, amit a sors kijelölt nekünk – Kelenföldi beszélgetés

Budapest – Bassam Armin palesztin, és Abraham Elhanan zsidó édesapa személyes élettörténetén keresztül mutatták be a közel-keleti konfliktus lélekpróbáló világát a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség 2014. október 16-án tartott alkalmán.

Akadálymentesítési örömünnep Kelenföldön

Budapest – A Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség temploma akadálymentesítési munkálatai befejeződtek.

Múlt, jelen és jövő, avagy szakrális művészet Kelenföldön – Beszélgetés Pál Dianával

Budapest – A Kelenföldi Evangélikus Egyházközség az idei évben is várja az érdeklődőket az Ars Sacra Fesztivál keretében. A fesztivál előtt Pál Diana orgonaművésszel, egyházzenésszel, a rendezvény szervezőjével beszélgettünk. Pál Diana tanulmányait a stuttgarti Zeneművészeti Főiskola orgona- és csembaló szakán, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona- és egyházzene tanszakán végezte. Tanára és tanszakvezetője a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola zongora tanszakának. 2010 decemberétől a kelenföldi evangélikus templom orgonista-kántora.

Csodabogár Kelenföldön?

Budapest – Június utolsó hetében napközis hittantábort tartottak a kelenföldi evangélikusok. A Csodabogár kihajózik címmel meghirdetett nyári tábor idei „főszereplője” Csodabogár volt, aki nemcsak emblematikus figurája volt a hétnek, de ő vezette a naponkénti csodatársasjátékot.

85 éves a kelenföldi templom – Interjú Blázy Árpáddal

Budapest – A Kelenföldi Evangélikus Egyházközség októberben ünnepli temploma avatásának nyolcvanötödik évfordulóját. Tíz évvel ezelőtt a gyülekezet kötetet adott ki, mely a templomépítéstől a jelenig feldolgozza a közösség életét. Idén az évfordulót három napos rendezvénnyel ünnepelték. A gyülekezet múltjáról, jelenéről és jövőjéről a közösség egyik lelkészét, Blázy Árpádot kérdeztük. Szöveg: Galambos Ádám; fotó: Galambos Ádám, Magyar Építőművészet
Feliratkozás RSS - Kelenföldi Evangélikus Egyházközség csatornájára