Kisapostag

Az első ádventi hétvége Kisapostagon, Rácalmáson és Dunaújvárosban

Dunaújváros – Sok szép programot kínált ádvent eleje a dunaújvárosi és a hozzá tartozó gyülekezetekben. 2019. november 30-án délelőtt Kisapostagon Kaisler Gitta Téli hangulatú című festménykiállítását nyitották meg a templomban, majd az ádventi jótékonysági vásár következett. Kati néni koordinálásával számos megvarrt ötlet és karácsonyi tárgy került értékesítésre a feldíszített és meleg teával kedveskedő gyülekezeti házban.

Márton-napi vigadalmak Dunaújvárosban és Kisapostagon

Dunaújváros – Immáron 23. éve annak, hogy Dunaújvárosban Reisch György lelkész idején először volt Márton-napi lámpás felvonulás. Ez azóta hagyománnyá vált, hiszen minden évben megrendezték. Sőt, ezen alkalom annyira népszerűvé vált, hogy számos óvoda, iskola, játszóház is átvette ezt a szokást a gyülekezettől; így például Kisapostagon is már a település magáénak érzi ezt az ünnepet.

Egy héttel később tartottak imahetet Rácalmáson és Kisapostagon

Kisapostag – Rácalmás – Egy héttel később volt az egyetemes imahét alkalma Kisapostagon, ahol Obbágy László görögkatolikus teológus prédikált az evangélikus gyülekezeti házban 2018. január 31-én, szerdán délután.

Márton-nap Kisapostagon és Dunaújvárosban

Dunaújváros – Ezen a hétvégén is lehetett a programok közül választani Kisapostagon és Dunaújvárosban. Csütörtökön a reformáció ötszázadik évfordulójáról vetített képes előadást hallhattunk a helyi lelkész tolmácsolásában, a bibliakiállítás helyszínén.

Tanévnyitók után előadás is volt Dunaújvárosban

Dunaújváros – Az elmúlt hétvégén Kisapostagon és Dunaújvárosban is tanévnyitó istentiszteletek voltak, ahol a hittanosok kézhez kaphatták színes és színvonalas hittankönyveiket. Lelkészük, Stermeczki András nagy bánatára azonban sajnos sok maradt a templom oltárkorlátján, mert voltak, akik kényelmi okokból inkább a lelkészre bízták a cipekedést, és nem maguk vitték el a hittanórára a könyvet.

Hittantábor 38 fokban Kisapostagon

Kisapostag – Előző héten napközis hittantáborunk volt Kisapostagon, amely vasárnap délután családi istentisztelettel kezdődött, majd hétfőn reggel 8-tól érkeztek a gyerekek. Reggeli, áhítat a hűs templomban, majd irány a focipálya, ahol akadályverseny és foci várt ránk – írta beszámolójában Stermeczki András lelkész.

Luther-énekek, kiállítás és lampionos felvonulás – Színes programok voltak a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközségben

Dunaújíváros – Október végén és november elején számos esemény zajlott a dunaújvárosi gyülekezetben, amelyekről ezúttal képes tudósítást adunk közre olvasóinknak.

Teremtés ünnepe Dunaújvárosban

Dunaújváros – Dunaújvárosban és Kisapostagon is megtartották a teremtés ünnepét 2016. szeptember 25-én. KÉPRIPORT.

Hittanosok szolgáltak a családi istentiszteleten

Dunaújváros – Kisapostag – Kisapostagon és Dunaújvárosban is tanévnyitó istentiszteletet tartottak 2016. szeptember 18-án, vasárnap. Mindkét alkalmon a gyülekezet hittanosai szolgáltak. KÉPRIPORT!

Maci-kiállítás nyílt Kisapostagon

Kisapostag – A Maci-kiállítás közel száz mackója soha el nem múló szeretetről tanúskodik, hiszen ezeket az édes plüssfigurákat születésnapokra és egyéb alkalmakra kaptuk. A kiállítás megnyitóján, szeretetvendégség keretében, az ősrégi zarándokútról, az EL Caminóról kaptak a vendégek képes előadást. Ezen a napon Újvárosban Wass Albert-maraton is volt. A felolvasáson a Neopolis együttes lépett fel.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kisapostag csatornájára