Kiskőrös

Újraválasztották a kiskőrösi intézmény igazgatónőjét – A Z generáció oktatása új kihívás a pedagógusoknak

Kiskőrös – Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium igazgatónője 2023. július 31-ig újabb öt éven keresztül vezetheti az evangélikus oktatási intézményegységet. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma újraválasztással szavazott bizalmat a korábbi iskolavezetőnek.

Megkezdődött a tanév Kiskőrösön is!

Kiskőrös – Kondor Péter püspök igeszolgálatával, ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg a tanévet a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium. Kecskeméti Pál fotói.

Ökumenikus családi napot tartottak Kiskőrösön

Kiskőrös – Példaértékű összefogással szervezték meg Kiskőrös egyházközösségei a 2018. június 6-án megtartott ökumenikus családi napot. A katolikus, evangélikus, református, pünkösdi és baptista egyház szervezésének köszönhetően együtt tölthették a családok az egész napot a főtéren felépített sátor alatt, valamint a belváros több pontján is.

A kiskőrösi evangélikus gyülekezet 300. születésnapját ünnepelte

Kiskőrös – Ebben az esztendőben nemcsak Kiskőrös város, de a kiskőrösi evangélikus gyülekezet 300. születésnapját is ünnepeljük. A felvidékről betelepült szlovák ősök ugyanis ezt a vallást hagyták az utódokra. A törökdúlás után szinte pusztasággá vált területen nemcsak saját maguknak építettek házat, hanem szinte ezzel egy időben Istennek is emeltek hajlékot. Az Úr pedig megsegítette őket, és az utánuk jövőket is.

Stafétaátadás az esperesi tanácsban

Kiskőrös – A Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa az egyházmegyékben zajlott választás után Kiskőrösön tartotta soron következő ülését 2018. május 22-én. Az alkalmon Lupták György vendéglátó esperes vezetésével bemutatkozhattak egymásnak a régi és új esperesi gárda tagjai.

Kövér: Magyarország halhatatlan, amíg nemzedékei hisznek benne és tesznek érte

Kiskőrös – Magyarország halhatatlan, amíg nemzedékei hisznek benne és tesznek érte – mondta az Országgyűlés elnöke Kiskőrösön 2018. május 20-án, szombaton.

Emlékévvel ünnepli Kiskőrös újraalapításának 300. évfordulóját

Kiskőrös – Csaknem száz eseményt felvonultató emlékévvel ünnepli a Bács-Kiskun megyei Kiskőrös, Petőfi Sándor szülővárosa újraalapításának 300. évfordulóját – tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Pályázatbeadási dömping Kiskőrösön a képviselő-testületi ülésen

Kiskőrös – Kiskőrös város önkormányzatának képviselő-testülete 2018. április 25-én tartotta ezúttal közmeghallgatással egybekötött képviselő-testületi ülését a Városháza dísztermében, ahol közel két tucat napirendi pontot tárgyaltak meg a képvelők.

Kiskőrös város díszpolgára címet adományoztak Lupták György evangélikus esperesnek

Kiskőrös – 2018. március 15-én reggel 8 órakor koszorúzással vette kezdetét az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára rendezett ünnepség Kiskőrösön, az 1848-as emlékműnél és a Batthyány-emléktáblánál, majd elismerések átadásával folytatódott a program a Városháza dísztermében. A képviselő-testület Kiskőrös város díszpolgára címet adományozott Lupták György evangélikus esperesnek, a kiskőrösi gyülekezet igazgató lelkészének.

A püspökjelöltek négy egyházmegye lelkészei előtt vallottak elképzeléseikről

Kiskőrös – 2018. február 7-én négy egyházmegye, így a Bács-Kiskun, a Tolna-Baranyai, valamint a Nyugat- és Kelet-Békési lelkészei várták fórumbeszélgetésre a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökjelöltjeit. Az alkalom úrvacsorás istentisztelettel kezdődött, amelyen Lupták György esperes, püspökhelyettes hirdette Isten igéjét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kiskőrös csatornájára