Korál-sziget

Korál-Sziget és Kaláka – két koncert Kőszegen – Képriport!

Kőszeg – Az egyházi esztendő végéhez közeledve – 2019. november 20-án, szerdán este – a Korál-Sziget együttes adott koncertet a kőszegi gyülekezeti házban, ádvent első vasárnapjának délutánján pedig az idén ötven éves Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című előadását hallgathatta a templomi gyülekezet.

Tarts meg Urunk szent igédben... – Rockra áthangszerelt korálok

Nagykanizsa – Az evangélikusok által közismert, Luther-korabeli énekeket a Korál-sziget együttes hangszerelte újra és játszotta el.

Adventi „nyissz” – sok jó zenével

Budapest – Könyv- és CD-bemutató, valamint dedikálás helyszíne volt december 7-én délután a megújult Insula Lutherana, egész pontosan a Huszár Gál könyvesbolt és a Kaláka Zenebolt. A hangulatos adventi estén itt mutatták be ugyanis a Nyisszantás 2.0 című kötetet, valamint a Korál-sziget zenekar tagjai a Gryllus Kiadó gondozásában idén megjelent „Electric” című lemezüket, és a 2011-ben, a Huszár Gál Könyvkereskedésnél polcokra került „Velem vándorol” című albumukat dedikálták.

Korál-sziget electric koncert a Szélrózsán – Videó

Mátrafüred – Sástó – A Korál-sziget együttes 2008 őszén alakult. Evangélikus korálokat dolgoznak fel populáris szövetbe öltöztetve a régi, jól ismert dallamokat, mégis megőrizve az eredeti énekek értékeit, üzenetét.

Csendesnappal indítják a félévet a teológusok – Te milyennek képzelsz el egy csendesnapot?

Piliscsaba – A hagyományokhoz híven az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói és oktatói a második félév első napjait a töltekezés és a közös együttlét jegyében Piliscsabán töltik. Itt nemcsak lehetőség van a vizsgaidőszak nehézségeinek kipihenésére, hanem az együttlét örömét is meg lehet tapasztalni.

Istennel szövetségben: Országos evangelizációt tartottak

Budapest – Istennel szövetségben volt a mottója a 2014. október 11-én, szombaton a Deák téri evangélikus templomban tartott országos evangelizációnak. Videókkal gazdagított tudósításunkat tekinthetik meg.

Alkotó hétvégére vonult a Korál-sziget együttes – Hat új nóta született

Balatonszárszó – „Hétvégén eljön február, így Maci is felébred téli álmából, és a csapat elmegy »alkotó hétvégére« vidékre. Csend és nyugalom biztosan lesz, már csak az ihletettséget kell előcsalogatnunk, és akkor remélhetőleg jó pár új korál kerül megzenésítésre a hétvége folyamán” – írta a Korál-sziget együttes Facebook-oldalán. Mi pedig azt is tudjuk, hogy a balatonszárszói evangélikus konferenciaközpontban 20 óra zenélés után hat új nóta született. Gondolom, mindannyian várjuk már ezeket. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Smidéliusz Gábor
Feliratkozás RSS - Korál-sziget csatornájára