Levente Péter

Házasság hete: Döbrentey Ildikó és Levente Péter előadása a Fasorban

Budapest – 2019. február 13-án, a házasság hete rendezvénysorozat részeként Döbrentey Ildikó és Levente Péter házasságuk 50 évének tapasztalatait osztották meg az érdeklődőkkel.

Lelkiderű-gyakorlat a kaposvári evangélikus templomban

Kaposvár – Különleges előadásra került sor 2017. szeptember 18-án a kaposvári evangélikus templomban. Az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében Levente Péter és Döbrentey Ildikó látogatott a somogyi megyeszékhelyre, hogy közel kétórás előadás során beszéljenek a meséről, a játékról és az imádságról.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és ökumené

A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat tizennyolcadik ötperces epizódjában megszólalt Döbrentey Ildikó író és grafikus, római katolikus vallású, aki férjével, az evangélikus Levente Péterrel komoly hitvitákat folytatott férjével házasságuk elején. De egy idő után rájöttek arra, hogy nem azt kell nézni, ami különböző, hanem keresni kell az alapokat és azt, ami közös. Ma is az élő ökumenét munkálja. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és magatartás

Budapest – A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat tizenharmadik ötperces epizódjában megszólalt Levente Péter előadóművész, aki a mindennapi reformációról, a színekről, az örök életbe vetett hitről, a szolgálatról és a talentumokkal való sáfárkodásról mesélt. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Őrangyalok – személyi igazolvánnyal

Budapest – A Centrál kávéház zsúfolásig megtelt emeleti terme adott otthont Döbrentey Ildikó és Levente Péter Őrangyalok – személyi igazolvánnyal című kötete bemutatójának. A mű alapjául szolgáló cikksorozat eredetileg a Family magazinban volt olvasható, és a nagy sikerre való tekintettel jelent meg könyv alakban is, három kiadó, a Harmat, a Luther és az Ekhó együttműködésében.

MEGJELENT: Őrangyalok személyi igazolvánnyal – Sorsfordító találkozásaink

Budapest – Levente Péter és Döbrentey Ildikó első közös kötetükben sorsfordító találkozásaikról mesélnek. Olyan „földi angyaloknak” állítanak emléket, akik mellettük voltak örömökben, próbatételekben, dilemmákban, akiknek részük volt életük alakulásában.

Reformáció és tanítás – Egyházmegyei napot tartottak Nagykanizsán

Nagykanizsa – Reformáció és tanítás címmel egyházmegyei napot tartottak 2015. október 3-án a nagykanizsai evangélikus közösségben. A programmal már javában készülnek 2017-re, a reformáció 500 éves évfordulójára – adta hírül a kanizsatv.hu.

Albert Schweitzer és Jean-Paul Sartre párhuzamos élete

Budapest – A 20. század két kimagasló személyiségének életpályája egy kötetben, 59 jelenetben. Kovács Béla László könyvének, Kairosz Kiadó gondozásában megjelent a Schweitzerek című kötetnek a bemutatóján jártunk 2015. május 7-én a Próféta Galériában.

Levente Péter volt a Budavári Evangélikus Szabadegyetem vendége

Budapest – Ízes tantárgyat oktatott ízes stílusban a Budavári Evangélikus Szabadegyetem 2014. február 3-ai szemináriumán a magát „önképző társaslénynek” nevező Levente Péter. A „Megszentelt jelenlét, a magatartáskultúra” című, sajátos, nyelvileg és tálalásmódjában is játékos elméletét az evangélikus előadóművész nem az égből pottyantotta. A Magyar Örökség díjas, magát felesége, Döbrentey Ildikó meseíró nélkül „félembernek” mondó mesemondó érezhetően saját élettapasztalatából gyöngyözte ki a budavári evangélikusok gyülekezeti termében harsányan (vagy épp suttogva) szerteszórt gyöngyszemeket. Forrás: eszak.lutheran.hu, fotó: HHÁ

Levente Péter és a mindent látó szem – Családi istentiszteletet tartottak Szarvason

Szarvas – 2013. szeptember 22-én meglepetésvendég tett bizonyságot a szarvasi Ótemplomban a szokásos vasárnapi családi istentiszteleten. Levente Péter mindent látó szemről beszélt kicsiknek és nagyoknak. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Fabó Polett

Oldalak

Feliratkozás RSS - Levente Péter csatornájára