Liszka Viktor

Pünkösdi konfirmáció – Közösség formálódik Józsefvárosban

Budapest – Az idei év pünkösdjének vasárnapján kettős ünnep volt a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközségben: a délelőtti istentisztelet keretében hat felnőtt konfirmált, és vált ezáltal teljes jogú tagjává közösségünknek és egyházunknak. A régi és új gyülekezeti tagok közösségének megélése mindannyiunkat elvezetett a pünkösdi üzenet lényegéhez is; hogy közösség és szeretet formálódhat a legkülönbözőbb emberekből.

Hangolódó #10 | Liszka Viktor

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Liszka Viktor józsefvárosi evangélikus lelkész készítette.

Evangélikus lelkész áldotta meg a Rióba induló magyar paralimpiai csapatot

Budapest – Vasárnap tett esküt a Rióba induló magyar paralimpiai csapat a Nemzeti Színházban. Az ünnepségen megáldotta a sportolókat és beszédet mondott Liszka Viktor Gábor, józsefvárosi evangélikus lelkész.

Mi a boldogság?

Mátrafüred-Sástó – Vajon a világ leggazdagabb embere vagy a szegénységben élő a legboldogabb? Mit válaszol arra a kérdésre egy evangélikus lelkész és egy klinikai szakpszichológus, hogy mi a boldogság? Mit is jelent valójában a boldogság keresése? Többek között e kérdésekre keresték a válaszokat a Szélrózsa fórumbeszélgetésének résztvevői.

Szárnyra kelés – Lelkésszé avatták Liszka Viktor Gábort

Budapest – Június 29-én, szombaton zajlott Liszka Viktor Gábor ordinációja a budavári evangélikus templomban. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Kerekes Miklós
Feliratkozás RSS - Liszka Viktor csatornájára