Luther Kiadó

Az ablakokból üzenik: köszönet a helytállásért!

„Légy erős és bátor!” – ezzel a felszólítással is találkozhatnak azok a gyalogosok, akik az evangélikus egyház székházába vagy a Luther Kiadó könyvesboltjába tartanak, vagy jártukban-keltükben az Üllői út – Szentkirályi utca találkozásánál haladnak el. Az ablakokból ugyanis kedves üzenetek szólítják meg az előttük elhaladókat.

Újra kapható a Karénekeskönyv I. kötete

Több évig hiánycikknek számított az a kóruskötet, amely minden evangélikus énekkarnak alapgyűjteménye lehet. Most örömmel számolunk be arról, hogy az Egyházzenei Bizottság támogatásával a Luther Kiadó újra kinyomtattatta a Karénekeskönyv első kötetét.

Újra nyitva a Luther Kiadó könyvesboltja

A kormányzati bejelentés értelmében 2021. április 7-től újra nyitva van a Luther Kiadó könyvesboltja – tudtuk meg a kiadó közleményéből.

Az egyetemes hitvallásokról tartottak szakmai beszélgetést

A Magyarországi Evangélikus Egyház hitvallási iratainak első, az egyetemes vagy ökumenikus hitvallásokról szóló kötete alapján beszélgettek hitvallásaink fontosságáról az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológia Tanszéke és a Luther Kiadó szervezésében megvalósuló online szakmai rendezvényen 2021. március 8-án.

Szakmai megbeszélést tartanak az egyetemes hitvallásokról

Budapest – 2021. március 8-án 16 órától az egyetemes hitvallásokról szóló szakmai beszélgetésre kerül sor a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológia Tanszéke közös szervezésében.

Gyógyító örömhír – Könyvbemutató beszélgetés Kovács Viktorral

Budapest – Gyógyító örömhír címmel jelent meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya és a Luther Kiadó közös kiadványa, amely összeállítás betegeknek, hozzátartozóknak és a lelkészi szolgálathoz kíván segédletet nyújtani. A könyvben liturgiák, imádságok és énekek is megtalálhatók. A kiadványról Kovács Viktor evangélikus lelkésszel, a könyv szerzőjével Galambos Ádám beszélgetett.

57 kérdés és válasz az úrvacsoráról

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, az Evangélikus Országos Gyűjtemény közreműködésével készült el Zvonarics Mihály dunántúli püspök Az Úr vacsorája üdvösséges tudományának útába való rövid bemutatás című írásának hasonmás kiadása.

Megjelent a Gyógyító örömhír

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály és a Luther Kiadó közös kiadásában jelent meg Kovács Viktor evangélikus lelkész Gyógyító örömhír című, betegeket, hozzátartozókat és a lelkészi szolgálatot segítő kiadványa. A könyv előszavát Hafenscher Károly, egyházunk zsinatának lelkészi elnöke, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára írta. Alábbiban ezzel a tartalommal ajánljuk az olvasók figyelmébe a kiadványt.

Megjelent a Lelkipásztor 2021/2. lapszáma!

Budapest – Orosz Gábor Viktor szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Lelkipásztor – Evangélikus teológiai szakfolyóirat 2021/2. lapszáma.

Hűség hithez, hitveshez, hazához

Egyházunk Egyesült Királyságban élő lelkész doyenjének válogatott írásait tartalmazó kötet jelent meg a napokban a Luther Kiadó és a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség közös kiadásában. A szerző születésnapjára időzített „ajándék” azonban főként azok számára szerezhet igazi karácsonyi meglepetést, akik eleddig csak hírből hallottak a több mint hat évtizeden át Londonban szolgáló és 1977-től püspöki tiszttel is felruházott Pátkai Róbert – számos egyházi és állami díjjal elismert – sokrétű tevékenységéről. Tollforgatói kvalitásairól ugyan már 2006-ban „árulkodott” a Protestáns Újságírók Szövetségének Rát Mátyás-díja, ám írói, szerkesztői, előadói munkájának mélyebb megismeréséhez e mostani – Bakay Péter szerkesztésében napvilágot látott, küllemében is felettébb esztétikus – gyűjtemény segíti a hazai olvasót. Pátkai Róberttel online beszélgettünk – közvetlenül kilencvenedik születésnapja előtt…

Oldalak

Feliratkozás RSS - Luther Kiadó csatornájára