március 15.

Kitüntetéseket kaptak evangélikusok is

Budapest – Nagy érdeklődés mellett zajlottak a március 15-ei ünnepi programok – tájékoztatta a Nemzetközi Kommunikációért és Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság péntek délután az MTI-t. A Parlamentben 14 órakor átadták az állami kitüntetéseket, amelyet ezúttal számos, szerkesztőségünk által is ismert, evangélikus személyiség is kapott.

A Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetben az 1848–49-es szabadságharcra emlékeztek

Stuttgart – A württembergi magyarok körében már szokás, hogy a protestáns gyülekezet ad otthont az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésének. Ez az alkalom 2019-ben március 10-én Fellbach-ban volt. A hónap második vasárnapjára eső istentisztelet a fellbachi Lutherkircheben ökumenikus ünnepi alkalom volt. A megemlékezés aztán Paul-Gerhardt-Hausban folytatódott a Csöbörcsök Néptáncegyüttes és a Színjátszó Kör műsorával.

Balog Zoltán állami kitüntetéseket adott át evangélikus lelkésznek és felügyelőnek is – Balog: hegycsúcs a nemzetnek az ünnep

Budapest – Március 15. a magyarok számára hegycsúcs, ahol tisztább a levegő, és ahonnan messzebb lehet ellátni, áttekinthető a mögöttünk és az előttünk álló út – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere Budapesten kedden, mielőtt állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep alkalmából.

Kishuszárokat avattak a szombathelyi Skanzenben

Szombathely – Már hétfőn megkezdődött az ünnepi hangolódás a március 15-i eseményekre: a skanzenban tartottak egész napos programokat. Délelőtt volt a huszártoborzó, majd a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai emlékeztek a forradalomra. Délután pedig Hende Csaba országgyűlési képviselő avatta fel a legkisebb huszárokat. A lelkes gyerekek aztán a magyar huszárokkal együtt kiűzték a labancokat a skanzen területéről.
Feliratkozás RSS - március 15. csatornájára