Mária

Mária istenszülő volt, de nem szeplőtelen

Hogyan tekintsünk Máriára és a szeplőtelen fogantatásra protestánsként? Mit mond erről a mi teológiai hagyományunk? Miért száműztük teljesen az ő személyét, és milyen példát mutathat Jézus anyja?

Milyen anya volt Mária? – Édesanyák vallomásai

Alázatos, elfogadó, önfeláldozó vagy erős? Mennyi és mennyi féle lehet egy anya! Mária az a nő a Bibliában, aki ennek a szerepnek egész skáláját vonultatja fel, mégis olyan sokszor csak egyszerűen Jézus anyjaként hivatkozunk rá. Anyák napján ki tudna róla hitelesebben beszélni, mint a hús-vér mai édesanyák?

Mária és József ádventje

Ádvent idején Jézus születésének ünnepére készülünk elő. Van-e, aki közelebbről érintett ebben a kérdésben, mint Mária és József? Ezért érdemes az ő magatartásukat és szavaikat tanulmányozni, amolyan ádventi meditációként is.

Az egyház elanyátlanodásáról

Töprengések a hol volt, hol nem volt keresztény női princípiumról, égi és földi anyákról és egyéb veszedelmes dolgokról.

Kiss-Rigó László: a tótkomlósi Mária-emlékhely az összefogás jelképe

Tótkomlós – Az összefogás és a testvéri egység jelképévé vált az új Mária-emlékhely Tótkomlóson – jelentette ki a szeged-csanádi megyés püspök hétfőn a Békés megyei városban, ahol Mária-emlékhelyet avattak. Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke személyes jelenlétével hozzájárul ahhoz, hogy az avatás valóban a testvéri összefogás, a testvéri közösség szimbólumává váljon.
Feliratkozás RSS - Mária csatornájára