mennyország

Hogyan biztosíthatod a helyedet a mennyben? – Minden, amit a megtérésről tudni szeretnél

Megtérés – sokan a kifejezés alatt egyszerűen azt értik, amikor az ember hazaér. Luther Márton a 95 tétel első pontjaként azt írta, hogy a keresztény ember egész élete megtérés kell, hogy legyen. Talán közelebb kerülünk ennek megértéséhez, ha hazatérésként gondolunk rá. De honnan is kellene visszatérni, és mi legyen azután? Ezekről beszélget a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin Mezőberényből és Zsíros András gerendási lelkész.

A ruha teszi az embert!

A közmondás hazudik, mert igen is a ruha teszi az embert. Ezt bizton állíthatom, mert siheder korom óta, egy életen át tapasztaltam. Mindig úgy ítéltek meg, ahogyan öltözködtem.

A jobb oldali gonosztevő elragadtatása

Mindkét gonosztevő meghalt a kereszten; de aki hitt Jézusban, elsőként került az Újszövetség népe közül Isten országába, még halála napján! Az Ószövetségben két élve elragadtatást találunk: Énók és Illés Isten színe elé került, mert magához vette őket. Szintén Lukács tudósít arról, hogy a koldus Lázárt az angyalok, halála után Ábrahám kebelére vitték fel, ami a pokol ellentétét jelenti; mert ahol Isten van, az a mennyország; és ahol nincs ő, az a pokol. Pál azzal vigasztal, hogy akik Krisztuséi, akár még élnek, akár már elhunytak az ő eljövetelekor – elragadtatnak, hogy mindenkor az Úrral legyenek!

Mi is az a Mennyország?

Oly sokszor emlegetjük, de tudjuk egyáltalán, hogy mit is jelent a Mennyország? Minden vallásban létezik? Mindenhol ugyanazt jelenti? Mi a különbség, és mi a hasonlóság a különböző vallások tanításai szerint?

Jöjjön el a Te országod!

Hívő emberként soha nem kételkedtem Isten Országa létezésében, még ha arra nem is lennék képes, hogy földhöz kötött képzeletemmel bármilyen félrevezető képet fessek is róla. Megelégedtem azzal a bibliai ténnyel, hogy Jézus Isten Fiaként gyakran beszélt erről a titokzatos, reményeinket életben tartó isteni országról, és mindennapi imádságunk egyik legfőbb kérésének tette meg, hogy „jöjjön el a te országod”. Könyvolvasók millió legnagyobb meglepetésére előbb az Egyesült Államokban (New York, 2012. A szerző saját kiadásaként), majd a világ számos országában nagyon gyorsan, hazánkban pedig az esztendő legelején megjelent egy híressé vált könyv, magyarul ezzel a címmel: A mennyország létezik (Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról). Szöveg: Ribár János
Feliratkozás RSS - mennyország csatornájára