munkatárs

Evangelizációs és missziói gyülekezeti munkatársak képzése – Piliscsaba

A képzés célja evangelizációs és missziói ismeretek tanulása, a gyülekezeti tagok felelősségének felkeltése a biblikus, missziói, befogadó, családias gyülekezet építésében.

„Tegyetek tanítvánnyá minden népet!” – Ökumenikus lelkészi és munkatársi konferenciát tartottak

Révfülöp – Évente egy alkalommal, június utolsó hetében öt napon át tart a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett lelkészi és munkatársi konferencia. Az utóbbi években a helyszínt az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ adja Révfülöpön.

Munkatársi hétvégét tartott a szélrózsás csapat

Bük – A 12. Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó második munkatársi hétvégéjét 2018. március 23–24-én tartották Bükön. Az alkalom célja az volt, hogy az ország számtalan evangélikus gyülekezetéből érkező szervezők valódi csapattá kovácsolódjanak, és bemutassák az elmúlt hónapokban a találkozóért végzett munkájukat. Ennek összefogását Pongrácz Máté, a Szélrózsa vezető lelkésze és Szeli Noémi koordinátor tartotta kézben.

Az Evangélikus Országos Gyűjtemény – Evangélikus Országos Múzeum munkatársat keres

Budapest – Az Evangélikus Országos Gyűjtemény – Evangélikus Országos Múzeum munkatársat keres napi hatórás (heti 30 órás) múzeumpedagógus-tárlatvezetői munkakörbe.

A Szociális Munka Napja: „A vigasztaló Isten munkatársaiként állhatunk a vigasztalás szolgálatában”

Budapest – Dr. Fabiny Tamás diakóniáért felelős püspök a Szociális Munka Napján levelet intézett az evangélikus intézményhálózatban diakóniai területen dolgozó munkatársakhoz. Az alábbiakban ezt adjuk közre.

Hogyan tovább, egyház? – Laikus szolgálókkal

Sok dolog, ügy és téma lehet fontos, és még több hiányát szenvedi a XXI. században szolgáló Magyarországi Evangélikus Egyház, de bizonyos vagyok abban, hogy a nem lelkészi szolgálók kellő számának hiánya alapvető problémáink egyike. Az egyház küldetése az evangélium eljuttatása minél több emberhez. Ezzel Isten embereket bíz meg, mégpedig Jézus minden korban élő összes tanítványát. Lelkészeket és nem lelkészeket. Ez utóbbiak a nem szép szóval laikusoknak nevezettek.

„Ti vagytok a föld sója! ... Ti vagytok a világ világossága!” (Mt 5,13-16) – Ökumenikus lelkészi / munkatársi missziói konferenciát tartottak Révfülöpön

Révfülöp – Mi is a küldetésünk? Ki is küld bennünket? Ki munkálkodik? Ezekre a kérdésekre /aspektusokra próbált választ keresni és adni a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett 2015-ös konferencia, a krisztusi fényt és a Szentlélek minden keresztyén felekezetet átölelő és a mennyei atya szeretetében. Személyes beszámolók!

Felhívás gyülekezeti munkatársképző tanfolyamot végzettek részére

Budapest – A gyülekezeti munkatársképéző tanfolyamon végzett testvéreinknek továbbképző alkalmat szervezünk Piliscsabán 2013. november 29-től december 1-jéig.

Az Országos Iroda munkatársai tavaszi futóversenyen vettek részt

Budapest – Az elmúlt vasárnap a világ számos pontján – köztük Budapesten is – megrendezték a tavaszi maratoni futóversenyeket. Nemcsak a futás öröme, hanem a csodálatos, napfényes idő is meghozta a városi emberek kedvét, hogy kilátogassanak a Margitszigetre, ahol a 28. Telekom Vivicittá Városvédő Futást rendezték – így nézőközönségben sem volt hiány. Bár az idei versenyek hangulatát némileg befolyásolta a bostoni robbantás friss emléke. A budapesti Vivicittá rajtjánál is fekete keretes tábla – Boston 2013 felirattal – emlékeztetett a szomorú eseményre. Szöveg és fotó: Trifán Krisztina
Feliratkozás RSS - munkatárs csatornájára