Nigériai Lutheránus-Keresztyén Egyház

Nigériai rázkódásaink közepette

A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) Kölcsönös tanulás a vezetők cseréjén keresztül (Mutual Learning through Exchange of Leaders) elnevezésű projektjének a Magyarországi Evangélikus Egyházat érintő első lépésként dr. Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök és Buda Annamária diakóniai osztályvezető ellátogatott Nigériába. A nigériai vezetők magyarországi utazására szeptemberben kerül sor. Az LVSZ célja a projekttel a kapcsolatok és az egyházak világközösségének építése. Egyházi képviselőink kiutazásáról Buda Annamária útinaplójából a személyes gondolatokon keresztül jobban megismerhetjük a nyugat-afrikai országot és az ott élő evangélikusok mindennapjait.

„Imádkozzatok értünk!” – A nigériai evangélikus érsek a világméretű szolidaritást döntőnek tartja a Boko Haram elleni harcban

Numan – Genf – A Lutheránus Világszövetség (LWF) információs világhálózata (LWI) nemrégiben megszólaltatta egy interjúban a nigériai evangélikus érseket, dr. Nemuel A. Babbát, aki arra szólította fel a kereszténységet, hogy energikusabban emelje fel a szavát a Boko Haram általi erőszak ellen. Továbbá szolidaritásra hívott, azzal a céllal, hogy a keresztények és a muszlimok közötti bizalmat és kapcsolatot újra helyre lehessen állítani országában. A Babba által vezetett Nigériai Lutheránus-Keresztyén Egyház jobbára az ország északi részén helyezkedik el.
Feliratkozás RSS - Nigériai Lutheránus-Keresztyén Egyház csatornájára