Nyíregyháza

Oltottak az Emmausban is

Nyíregyháza – A testhőmérséklet mérése után a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájával oltották be a nyíregyházi Emmaus Evangélikus Szeretetotthon idős lakóit, 2021. február 26-án.

Csendesedjünk el, hogy megtaláljuk, hol tart az életünk – Böjti gondolatok Nyíregyházáról

„Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek.” – A mondat, amely ráébresztette Nikodémust arra, hogy mi a különbség a magukat vallásosnak mondott emberek és azok között, akik gondolataikban és cselekedeteikben Jézust követik, s valóban hozzá igazítják az életüket.

Sorsfordítók – Beszélgetés a kötet szerkesztőjével, Veszprémi Erzsébettel

Budapest – Nyíregyháza – Nemrégiben megjelent a Sorsfordítók című kötet, amelyben a Szemlélek.net oldalon megjelent diplomás pályakezdő cigány/roma fiatalokkal készített interjúkat olvashatnak. A Roma Szakkollégiumok Egyesület kiadványa az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Nemzeti Tehetség Program részeként jelent meg, abból az alkalomból, hogy 10 éve működnek a hazai felsőoktatási intézményekben roma szakkollégiumok. A kötet szembenézésre kényszeríti a magát tisztességesnek vélő olvasót: képes vagyok-e elfogadással, előítéletek nélkül tekinteni embertársamra? Képes vagyok-e személyiséget, sorsot látni a bőrszín mögött? Én adok-e esélyt? – A kötet szerkesztőjével Veszprémi Erzsébettel beszélgettünk.

Az érettségizőkre fókuszálnak

Nyíregyháza – Közelegnek az érettségik. A Szon.hu megyei körképében arra kereste a választ, hogy a pandémia idején hogyan készülnek erre a középiskolák. „Talán a bizonytalanság a legnehezebb, hiszen olyan időszakot élünk, amikor a járványügyi helyzet akár hétről hétre felülírhatja a terveinket. A megfelelő színvonalú oktatás mellett a diákjaink mentális egészségével is törődnünk kell, hiszen a bezártság, a társas kapcsolatok hiánya esetenként nagyon megviselheti a gyerekeket. Az osztályfőnökök folyamatosan tartják a kapcsolatot a tanulókkal” – közölte Rubóczki Béla, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese.

Befejeződött a nyíregyházi evangélikus Nagytemplom felújítása – Hálát adott a gyülekezet

Nyíregyháza – Mint ahogy azt már a közelmúltban is megírtuk, a nyíregyházi evangélikus Nagytemplom belső felújítási munkálatai befejeződtek – a kormány 650 millió forinttal támogatta a beruházást –, az épület most már régi pompájában ragyog. Hosszú zárás után, 2021. január 31-én 10 órakor megnyitották a hívek előtt is, hálaadó istentiszteletet tartottak benne.

A továbbtanuláshoz nincs szükség iránytűre

Nyíregyháza – Közeleg a jelentkezési határidő, dönteniük kell az érettségizőknek. Hamarosan meghozzák életük egyik nagy döntését a végzős középiskolások. Az egyetemi és főiskolai képzésekre február 15-éig lehet jelentkezni az e-felvételin. Itt kell megadniuk a személyes adatokat, megnevezni a kiválasztott képzéseket, illetve feltölteni a dokumentumokat. A Szon.hu utánajárt, mely szakok a legnépszerűbbek a diákok körében.

Visszakapta régi fényét a nyíregyházi evangélikus nagytemplom belső tere

Nyíregyháza – Magyarország második legnagyobb evangélikus templomát kormányzati támogatással sikerült felújítani. Az épület régi pompájában ragyog, a restaurátorok segítségével megújult a 19. század eleji oltár is, valamint renoválták a templom mellett álló gyülekezeti termet is.

Milyen volt Nyíregyháza csaknem egy évszázada? – Klebelsberg az evangélikus iskola erkélyéről tartott beszédet

Nyíregyháza – Lenyűgöző, majd száz éves képsorok, Klebelsberg Kunó a városháza erkélyén, lovaskocsik és villamos a Széchenyi utcán.

Megújult a nyíregyházi evangélikus nagytemplom

Nyíregyháza – Visszakapta régi fényét a nyíregyházi evangélikus nagytemplom belső tere. Magyarország második legnagyobb evangélikus templomát kormányzati támogatással sikerült felújítani. Az épületben régi pompájában ragyog lenyűgöző kék-arany díszítőfestés és restaurátorok segítségével megújult a 19. század eleji oltár is. A kormányzati támogatás segítségével a templom mellett álló gyülekezeti termet is sikerült renoválni.

Kövesse nyomon az Aliansz-imahét nyíregyházi alkalmait! – FRISSÍTVE!

Nyíregyháza – Ahogyan arról honlapunkon hírt adtunk, 2021. január 3-án elkezdődött az Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetség által szervezett felekezetközi imahét. A nyitóalkalmat a Golgota Gyülekezetben tartották, Budapesten. Ezzel párhuzamosan Nyíregyházán is elkezdődtek az alkalmak, amelyeket az Aliansz Nyíregyháza YouTube-csatornáján mi is követhetünk napról napra.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nyíregyháza csatornájára