Nyírtelek

A nyírteleki Filadelfia gyülekezett munkája a krízis alatt

Nyírtelek – A nyírteleki evangélikus Filadelfia közösségnek tavaly decemberben kezdett gyűjtést a Kovász Közösség, hogy támogassák az elzárt tanyavilágban és településeken végzett rendkívül fontos munkájukat. A teljes összeg még nem gyűlt össze, viszont a Filadelfia lelkésze és munkatársai a videóban bemutatják, hogyan használták fel az eddig beérkezett adományokat, és mihez kérik még a támogatásokat.

Keményen dolgoznak, közösséget építenek, mégsem kell senkinek, amit termelnek

Nyírtelek és a szomszédos tanyabokrok nem mesélnek Magyarország jólétéről. Rozzant házak, kerítésen száradó ruhák, utcán játszó kutyák és gyerekek. Itt épít közösséget Györfi Mihály lelkész, aki szellemi és valós táplálékot is ad a rászorulóknak. Zimre Zsuzsa riportja a WMN.hu oldalon.

25 éve töretlenül – Csendesnap Nyírteleken

Nyírtelek – Negyed évszázada minden év augusztus 20-án csendesnapot tartanak a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközségben. Ez évben a bibliafordítás missziója volt a fő téma, és az Útmutató kiírt igeversei alapján szólt Greizer Miklós Isten munkatársainak öröméről, majd feleségével Greizer Zsófiával együtt beszámoltak a csendes-óceáni Vanuatu országában végzett küldetésükről.

Dánok nézték meg a nyírteleki gyülekezetépítési munkát

Nyírtelek – Görögszállás – A Filadelfia Evangélikus Egyházközség gyülekezetépítési missziói és diakóniai szolgálatának megtekintésére álltak meg Nyírteleken a Félix keresztyén utazási iroda által szervezett dán csoport tagjai.

Vízen járás – Malik Péter Károly lelkész beiktatása

Nyírtelek – Egy olyan eseménynek lehettünk részesei 2017. szeptember 17-én a Filadelfia Evangélikus Egyházközség templomában, aminek a gondolatát két éve helyezte Isten a szívünkre. Akkor merült fel ugyanis először az a kérdés, hogy a gyülekezetnek szüksége lenne még egy lelkészre.

A Filadelfia gyülekezet tagjai Boldogkő várához kirándultak

Boldogkőváralja – A Filadelfia Evangélikus Egyházközség templomától 2016. október 22-én reggel 8 óra 15 perckor indult el a csapatunk Boldogkőváralja irányába. Kis izgalom volt a szívünkben, ugyanis az időjárás nem volt a legideálisabb egy kiránduláshoz, hiszen esett az eső.

Csendesnapot tartottak a Filadelfia Evangélikus Egyházközségben

Nyírtelek – 1993 óta minden augusztus 20-án csendesnapot tartanak a Filadelfia Evangélikus Egyházközségben. Idén sem volt ez másképp. Igehirdetéssel szolgált Nagy Miklós kisvárdai gyülekezeti munkatárs és Kristian Myklebust lelkész a voldai (Norvégia) testvér gyülekezet fiatal lelkésze.

A növekedést az Isten adja – Györfi Mihály és a Filadelfia gyülekezet

Nyírtelek – Budapest – Tanyavilág, hátrányos helyzet, munkanélküliség: ezek juthatnak elsőre eszünkbe, ha Görögszállásra vagy Nyírtelekre gondolunk. A Szent Márton évhez kapcsolódó, a Pannonhalmi Apátságban megrendezett Osztás 10×10 fotókiállítás többek között bemutatja, hogy szociális földprogrammal, önkéntesekből álló gyülekezettel és a cigányokat testvérnek tekintő lelkülettel hogyan lehet a kitaszítottság helyére reményt ültetni. Györfi Mihállyal beszélgettünk.

AJÁNLÓ: A növekedést Isten adja

„A gyülekezet ifjúsága készített egy Érted?! című újságot, amelyet háromezer példányban kinyomtattak, és a város minden házába elvittek. Többek között a tizenhárom tanyabokorba is. Bekopogtak, és egy jókívánság kíséretében átadták ezt a keresztyén alapú családi lapot. A görögszállásiak nagy szeretettel fogadták a lapot, és a fiatalok hozták a hírt: »Lelkész úr! A cigányokban vágyakozás van az evangélium után!«”

Gyülekezeti csendesnapot tartottak Nyírteleken – KÉPEK, videó és hangfájl!

Nyírtelek – Gyülekezeti csendesnapot tartottak Nyírteleken 2015. december 5-én. Délelőtt Hessel Kauter tartott előadást, majd bizonyságtételek és szolgálatok következtek. Délután a záró istentiszteleten Grendorf Péter evangélikus lelkész hirdette az igét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nyírtelek csatornájára