Oscar-díj

Oscar, vigyázz! – A legjobb film kategória díjára jelöltek mustrája

Európa közepén némi mazochista hajlam – vagy egy szerkesztőkollégának tett ígéret – kell ahhoz, hogy az ember élő adásban nézze végig az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadó ünnepségét. Titulálhatjuk bár az egyik leggusztustalanabb show-műsornak a nálunk legutóbb február 10-én hajnali kettőtől ötig tartott Oscar-gálát, az amerikai filmszakma Los Angelesből közvetített házi ünnepségét milliók kísérik figyelemmel a világ több mint kétszáz országában.

Túlélés a mindenen átívelő szeretet erejével – Újabb Oscar-jelölésért izgulhatunk

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje képviseli az idei Oscar-díjért folyó versenyben Magyarországot a „nemzetközi film” kategóriában. A rendező Susotázs című, szinkrontolmácsokról szóló rövidfilmje tavaly bekerült a tíz legjobb élőszereplős alkotás közé. A fiatal filmest az Újratervezés című egymilliós nézettségű kisfilmje által ismerte és szerette meg a közönség. Most a rangos díjra jelölt műve is hasonló érzékeny, finom dráma, amelyre érdemes jegyet váltanunk.

Hangolódó #83 | 2017 legjobb filmzenéi

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkban 2017 legjobb filmzenéiből szemezgettünk az idei Oscar-díj-átadó apropóján. Szurkoljunk mindannyian Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének!

Majdnem mindenki – gondolatok az Oscar-díjas filmről

„Fontos film számomra a Mindenki – kiragadott a komfortzónámból, vitára ingerelt, és még arra is rávett, hogy le is írjam, amit gondolok róla. Ez még egy filmnek sem sikerült. Ha másokat is ennyire megragad, akkor biztos, hogy nem érdemtelenül kapta meg az Oscar-díjat, melyre én (érdemtelenül ugyan) de büszke vagyok, és gratulálok az alkotóknak.”

Hangolódó #26 | Oscar-jelölés

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki.

Keresztyén Oscar-díjat kapott a Nyomorultak

Los Angeles – Az amerikai alapítású keresztyén Oscar-díjat február 15-én adták át Hollywoodban. Forrás: idea.de, szöveg: dr. Békefy Lajos
Feliratkozás RSS - Oscar-díj csatornájára