Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközség

Jó a szeretteimmel együtt készülni – Az íróasztalnál: Kovács Áron Deák téri lelkész

Újonnan induló sorozatunkban lelkészekkel találkozhatnak olvasóink, mégpedig „háttérmunka” közben: elsősorban arról kérdezzük őket, miként készülnek a prédikációra, s eközben milyen tárgyak veszik őket körül. Kovács Áronnal, a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközség hitoktatásért, valamint gyermek- és ifjúsági munkáért felelős másodlelkészével a lelkészi hivatalban, íróasztala mellett beszélgettünk az istentiszteletre készülés egy-két műhelytitkáról.

Gryllus Dorka lelkésznek készült

Bár híres művészekből álló családjára tekintve azt gondolnánk, Gryllus Dorka mindig is a színpadra vágyott, most kiderült: nem volt ez mindig így.

Az evangélikusság az identitásom része

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Böjti gondolat: Bemutatkozás a kereszt tövében

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos, végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Baranyay Bence a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközségben végzi szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

Oltalom a kísértésben

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Baranyay Bence a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközségben végzi szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

Deák téri lelkész lett a püspök

Budapest – A kialakult szokásjognak megfelelően a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközség parókus lelkészének hívták meg a Déli Egyházkerület újonnan megválasztott püspökét. Kondor Péter beiktatása 2018. szeptember 2-án, vasárnap délután történt, rendkívüli, ünnepi istentisztelet keretében.
Feliratkozás RSS - Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközség csatornájára