plakát

Evangélikus hirdetésekkel találkozhatunk a metróállomásokon

Budapest – 2020. októberében Budapest egyes metróállomásain találkozhatunk a Magyarországi Evangélikus Egyház üzenetével, mellyel a reformációra és a közeledő népszámlálásra egyaránt szeretnénk felhívni a figyelmet.

Osztrák államfőválasztás: Tiltakozik az evangélikus egyház a szabadságpárti jelölt plakátkampányának jelmondata miatt

Bécs – Tiltakozik az osztrák evangélikus egyház a szabadságpárti jelölt plakátkampányának jelmondata miatt. Mellettük még két másik protestáns egyház is felemelte szavát. A Norbert Hofert népszerűsítő hirdetéseken ugyanis az „Isten engem úgy segéljen” fordulat tűnik föl.

A Reformáció és nemzet tematikus éve 2016 egyházunkban – Letölthető a plakát!

Békéscsaba – Budapest – Csonki Krisztinának, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjának a terveit fogadta el a Reformációi Emlékbizottság, a Reformáció és nemzet 2016-os emlékév plakátjául. A tematikus év szlogenje: SOK nyelv – EGYház

A teremtés ünnepe 2015: Egy gazdag és egy szegény – éghajlati igazságosság

Budapest - 2015. szeptember 27. és október 4. között kerül megrendezésre hazánkban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében a teremtés ünnepe. Ez alkalomból plakátot és segédanyagot adtak ki, amelyet honlapunkról is le lehet tölteni. Az idei téma: Egy gazdag és egy szegény – éghalati igazságosság.

Itt a helyed! – Elkészültek idei, evangélikus hitoktatást népszerűsítő anyagaink

Budapest – A 2015/2016-os tanévben az általános iskolákban a jövendő elsős és ötödikes tanulóinak az órarendjébe is bekerül heti egy órában az erkölcstan vagy a helyette választható hit- és erkölcstan tantárgy. A Magyarországi Evangélikus Egyház idei szóróanyagaival újra szeretne a szülők döntéséhez segítséget nyújtani.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Weöres Sándor

Weöres Sándor Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar költő, író, műfordító, irodalomtudós.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Gryllus Dorka

Gryllus Dorka magyar színésznő. Édesapja Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész. A budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerezte diplomáját.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Veres Pálné

Veres Pálné, született: Beniczky Hermin a 19. század iskolaalapító magyar nagyasszonya, az Országos Nőképző Egyesület alapítója.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Balassi Bálint

Gyarmati és kékkői báró Balassi Bálint (eredetileg Balassa) magyar költő. A magyarországi reneszánsz második korszakának nagy alakja. A magyar nyelvű költészet első kiemelkedő művelője, a magyar irodalom első klasszikusa.

Oldalak

Feliratkozás RSS - plakát csatornájára