prevenció

Játék határokkal – egy program, amely segít, hogy a játék csak játék maradjon

Budapest – A szerencsejáték napjaink egyik igen népszerű szórakozási formája, azonban más játékokhoz hasonlóan, ehhez is csak a mértékletesség jegyében ajánlott hozzáállni. A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezt a szemléletet szeretné erősíteni már a kiskorú gyermekekben is, 2012-ben indított „Játék határokkal” programjával, amelyet az idei évben kiterjesztenek, hogy dupla annyi iskolába juttassák el prevenciós óráikat.

Szembeszállnak az örömök gyilkosával – Fiataloknak a drogokról – másképpen

Drog. Mindenkinek van véleménye róla, valójában azonban alig tudunk valamit a kábítószerek romboló hatásáról. A szülők féltik tizenéves gyermekeiket – csak ki ne próbálják! –, de vajon képesek-e felvértezni őket hathatós érvekkel és tudással is a mesterséges bódulattal szemben? Mit tudnak mondani a tiltó szón kívül? S itt a keresztény felelősség is. Hívőként valljuk, hogy testünk és lelkünk Isten teremtése és ajándéka az életre, sőt: a test a Szentlélek temploma – mit teszünk vele? És a fiatal generáció védelméért mi, felnőttek mozgósíthatók vagyunk-e?

Nyugtalanító eredmények: egyre hamarabb térnek át intravénás használatra a pszichoaktív szerek fogyasztói

Budapest – Ír, brit, lengyel, cseh, román és magyar szervezetek, a drogmonitorozás európai uniós intézményrendszerének regionális képviselői és civil szervezetek tagjai vannak jelen azon a mai nemzetközi konferencián, melyet az Ökumenikus Segélyszervezet rendezett budapesti központjában.
Feliratkozás RSS - prevenció csatornájára