Rákospalota

„Tenyerembe véstelek” – Hálaadó istentiszteletet tartottak Rákospalotán

Budapest – Rákospalota – Minden év október utolsó vasárnapjainak egyikén a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet nagytemplomában (régi Fóti út 73.) hálaadó istentiszteletet tartanak, mely után novembertől egészen nagyhétig a kistemplomban (Juhos utca 28.) tartják gyülekezeti alkalmaikat a hívek.

Perzsa menü a szeretetotthonban?!

Budapest – Az Evangélikus Diakónia Integrációs Szolgálatának diákönkéntesei Nagy Anna vezetésével a Bolla Árpád Evangélikus Szeretetotthonban töltöttek egy kellemes péntek délutánt. Mindig ünnep, ha fiatalok látogatnak az idősotthonba, ez az alkalom azonban még ennél is különlegesebbnek ígérkezett.

Rákospalotán is fát ültettek

Budapest – Rákospalota – A reformáció 500. emlékévében falültetésre és hálaadó istentiszteletre került sor a Rákospalotai Evangélikus Egyházközségben, 2017. október 29-én. KÉPRIPORT!

Új gyülekezeti termet adtak át Rákospalotán

Budapest – Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úristen. (Jelenések könyve 15,3) – ezzel az igével hívogattunk mindenkit új gyülekezeti termünk ünnepélyes átadására 2016. május 21-én délután, melyen Gáncs Péter püspök hirdette pünkösd evangéliumát, a Szentlélek összetartó erejét, Istenünk kegyelmes szeretetét.

Anyák napi családi istentiszteletek szerte az országban

Szarvas – Arnót – Újcsanálos – Rákospalota – Kaposvár – Nagybánhegyes – Magyarbánhegyes – Családi istentiszteleteket, anyák napi megemlékezéseket tartottak több helyen is az evangélikus templomokban, szerte az országban. A Facebookon a következő beszámolókat találtuk.

Adventi koncert a rákospalotai Kistemplomban

Budapest – 2014. december 14-én délután adventi ünnepi koncertre került sor a rákospalotai Kistemplomban, a koncert után pedig a gyülekezet tagjai együtt állták körül az immáron harmadik, fénybe borult gyertyát. KÉPRIPORT!

„Az Úr házában lakom...” – Megújult a rákospalotai Nagytemplom kupolája

Budapest – 2014. június 15-én ünnepi istentiszteletet tartottak a rákospalotai evangélikus Nagytemplomban, amelyen hálát adtak a templom kívülről és belülről is megújult kupolájáért.

Konfirmáció és presbiteriktatás volt a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség templomában

Rákospalota – Konfirmáció és presbiteriktatás volt a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség templomában a hétvégén. Gáspár Richárd, Ganicz Lazó és Szűcs Dorka álltak először az Úr oltárához. De nem csak a gyülekezet bővült az új konfirmandusokkal, hanem a presbitérium is, hiszen új presbitereket is iktattak pünkösdkor.

The Wartburg Choir a rákospalotai evangélikus Nagytemplomban koncertezett

Budapest – Tegnap este (2014. 04. 29.), aki a rákospalotai evangélikus Nagytemplom XV. kerület Önkormányzati támogatásából felújított kupolája alatt ült, a majdnem 75 éves padokban, szívig ható koncerten vehetett részt. Szöveg: Ponicsán Erzsébet, László Virgil. Fotó: Kurucz Árpád

Budapestre látogat a neves amerikai Wartburg kórus

Budapest – Az utóbbi években örvendetes fejlődést vettek egyházunk amerikai kapcsolatai. Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) Északkelet-iowai Egyházkerületének 2010-es megkeresése nyomán egy olyan folyamat van kibontakozóban, amelynek végén reménységünk szerint egy a bajor, finn és olasz testvérkapcsolatunkhoz hasonló partnerségi szerződést írhatunk majd alá a nem túl távoli jövőben. Forrás: Külügyi Osztály

Oldalak

Feliratkozás RSS - Rákospalota csatornájára