síremlék

Felavatták Wigner Jenő és felesége felújított síremlékét Princetonban

Princeton – Felavatta és megkoszorúzta Wigner Jenő és felesége felújított sírját a Nobel-díjas magyar-amerikai fizikus születése napján, 2020. november 17-én, kedden Pásztor István New York-i főkonzul és B. Nagy Péter, a magyar közösségért felelős diplomata.

Felavatták a békéscsabai kórház alapítójának síremlékét – Dr. Réthy Pál ötven évig volt evangélikus presbiter

Békéscsaba – A békéscsabai önkormányzat és a Békés Megyei Központi Kórház kezdeményezésére helyezték új sírba dr. Réthy Pál (1809–1896) orvos földi maradványait. A megyeszékhely kórházának alapítóját, aki fél évszázadon keresztül volt az evangélikus gyülekezet presbitere, a békéscsabai felsővégi evangélikus temetőben helyezték örök nyugalomra a közelmúltban.

Felavatták egy arisztokrata újraállított sírkövét a Házsongárdban

Kolozsvár – Az (erdélyi) magyar közösség és ezen belül a nőtársadalom lerótta egyik nagy tartozását – ezzel indította beszédét Tőkés Erzsébet, a Házsongárd Alapítvány igazgatója a Házsongárdi evangélikus temető egyik vadonatúj síremléke előtt 2016. augusztus 19-én, délelőtt 11 órakor.

Méltó helyen, méltó módon – Felavatták Melis György operaénekes síremlékét

Budapest – Már négy éve pihen a Farkasréti temető művészparcellájában Szarvas nagyívű pályát befutó operaénekese, nevéhez méltó síremléket azonban csak most kapott. A Belcanto Opera-Barátok Magyarországi Társasága szervező munkájának és egy a gávavencsellői Petró Tamásnak, a Nyírmárvány Kft. vezetőjének nagyvonalú támogatása nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre. November 27-én került sor Melis György operaénekes születésének 90. évfordulóján síremlékének avatójára. Forrás: newjsag.hu, szöveg: Kutas Ferenc
Feliratkozás RSS - síremlék csatornájára