sorozat

Régi hagyomány új közegben

Csömör – A főváros tőszomszédságában található csömöri evangélikus gyülekezetben a vírushelyzet ellenére hetvenegyedszer is megtartották a hagyományos farsangi imahetet. Ez alkalommal azonban nem a süteményekkel terített asztalok mellett figyeltek a résztvevők az igei üzenetre, hanem ki-ki az otthoni számítógépe mellől. A farsang utolsó és a böjt első napjainak estéin Kendeh K. Péter helyi lelkész szervezésében és technikai segítségével ugyanis az online térben lehettek együtt a gyülekezet tagjai a vendég szolgálókkal.

2021-ben is folytatódik A reformáció öröksége sorozat

Budapest – Ismét megrendezésre kerülnek a Magyarországi Luther Szövetség és az Evangélikus Országos Gyűjtemény szervezésében A reformáció öröksége című sorozat előadásai az Evangélikus Országos Múzeumban.

Böjti sorozatot indít Facebook-oldalán a rákospalotai evangélikus gyülekezet

Budapest – A böjti időszakban a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség Facebook-oldalán vendégigehirdetők fognak áhítatokat tartani. A felvételek minden pénteken 18.00 órai kezdettel kerülnek adásba, és természetesen utólag is visszanézhetők és megoszthatók lesznek.

Kelenföldi bibliakuckó – A tizenkét éves Jézus a templomban

Budapest – 2021. február 13-án új sorozatot kezdtek a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség tagjai a YouTube csatornájukon. Szombatonként 9 órától elérhető lesz egy rövid videó, melyben énekekkel, imádsággal és egy-egy bibliai történettel várják az óvodásokat, kisiskolásokat és persze minden érdeklődőt. Az első történetet Molnár Lilla lelkész mesélte el, a továbbiakban pedig a gyülekezetben szolgáló hittanár- és lelkészkollégái, valamint a gyülekezet lelkes tagjai fogják.

Karzatlépcső 2/6 – Pályázattal | A szlovákság jelenléte a Magyarországi Evangélikus Egyházban

Fót – A 338 számú énekünk – Isten nékem erőm, bizodalmam – pentaton dallamrészletei ellenére, a szlovák evangélikusoktól örököltük. A Tranoscius éneke talán már a husziták énekkincsében is jelen volt, erre utal énekeskönyvünk jelzete, amely szerint első előfordulása az 1567-es Prágai graduálban van.

Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Túl a határainkon, mégis innen

Budapest – A Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötetet 2020. szeptember 18-án, az Ünnepi Könyvhéten mutatták be. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

Teológia és határok: Tűrőképesség

Budapest – A Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötetet szeptember 18-án, az Ünnepi Könyvhéten mutatták be. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

Gitárkíséretes korálok – Az akkordjelek értelmezése; 2. sorozat/3.

A gitárkíséretes korálok jelöléseinek legnehezebb területére térünk: az ütemmutató nélküli és az ütemekre nem osztott dallamokhoz.

Egybecsengés: „Jó tanár is holtig tanul” – 15. rész

Budapest – Albertirsa – Az EPSZTI honlapjának sorozatát a távolságot találkozásra cserélés jegyében indították és az evangélikus nevelés sokszínűségét, értékgazdagságát hetente egy-egy páros portrén keresztül mutatják be. A legutóbbi, rendhagyó alkalomhoz hasonlóan ezúttal is egyazon intézmény két munkatársát szólították meg. Ami viszont változatlan: most is azokat a pontokat keressük interjúalanyaink között, amelyek hasonlóságról, egybecsengésről árulkodnak. – Magasan szárnyalni vagy a lassú hullámokkal kitartóan úszni a másik part felé? A tanítás-tanulás során mindkettőre lehet törekedni és mindkettőt meg lehet élni, pedagógusként, diákként egyaránt. Reményi Judittal és Kökény Károllyal beszélgettek a minap.

Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Spiritualitás

Budapest – A közelmúltban jelent meg a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötet. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - sorozat csatornájára