számok

A számok sokkhatása és a szív reménysége

Majdnem tíz évvel ezelőtt történt. Frissen ordinált lelkészként életem első lelkészkonferenciáján vettem részt férjemmel. Ismerkedtünk a többi lelkésszel, különböző szolgálati helyzetekkel. Az egyik sokat látott, tapasztalt lelkész mondta el szégyenkezve a kis csoportos beszélgetés közben, hogy hét éve nem keresztelt. Sem gyermeket, sem felnőttet. Belém égett ez a vallomás. A szégyen és a tehetetlenség szava. Megjelent előttem az elnéptelenedő települések, gyülekezetek mindennapi küzdelme. A krízisek azóta sem fogynak. A terméketlen évek száma még mindig sokkoló.

Avicii-számokat harangoztak az utrechti katedrálisban

Utrecht – 28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii, a világ egyik legismertebb DJ-je. A svéd lemezlovas és producer halálának hírét a szóvivője közleményben jelentette be. A DJ-t április 20-án, pénteken találták holtan az Arab-félsziget délkeleti peremén fekvő Omán fővárosában.

Kirchentag 2013: Szemét-adatok

Hamburg – A 34. Nemet Evangélikus Egyházi Napok végére mintegy 75 tonna szemetet gyűjtöttek össze. A Kirchentag üzleti vezetője, Constantin Knall szerint ez a szám egyátalán nem rossz. Forrás: kirchentag.de, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - számok csatornájára